Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 09 Aralık 2022 - 10:18 Yorum: 0

’Nasreddin Hoca: Zaman Yolcusu’ vizyona girdi

Çocuklara zamanda yolculuk yaptıran "Nasreddin Hoca: Zaman Yolcusu" vizyona girdi.

’Nasreddin Hoca: Zaman Yolcusu’ vizyona girdi

Çocuklara zamanda yolculuk yaptıran "Nasreddin Hoca: Zaman Yolcusu" vizyona girdi.

Anadolu'nun en sevilen kahramanlarından Nasreddin Hoca'nın sevimli dostlarıyla birlikte macera dolu bir yolculuğa çıktığı "Nasreddin Hoca: Zaman Yolcusu" filmi seyirciyle buluştu. Minik izleyiciler, yıllardır televizyon ekranında iki boyutlu olarak izledikleri Nasreddin Hoca'yı sinema salonunda üç boyutlu bir şekilde gördü ve onunla birlikte maceralara atıldı.

Uzun ve titiz bir hazırlık süreci sonunda tamamlanan 3D animasyon türündeki film; dostluk, arkadaşlık ve iş birliğinin başarıya götüren yollarını ortaya koyan evrensel bir mesaja sahip. Nasreddin Hoca'nın zamanda yolculuk aracına yanlışlıkla giren iki hırsız yüzünden işlerin karışmasını konu alan film, çocukları büyük bir serüvene eşlik etmeye davet ediyor. Nurullah Yenihan ve Naser Merati'nin yönetmenliğini üstlendiği çalışmanın senaryosunu Ayşe Banu Başarıcı kaleme aldı. Filmin eğlenceli müziklerini ise Murat Dalkılıç ve Burak Çambel hazırladı. Dinamik bir senaryo yapısında olan filmin konusu şöyle: Nasreddin Hoca'nın zamanda yolculuk aracına yanlışlıkla giren iki hırsız yüzünden işler karışır. Kahramanlarımız olayların akışını düzeltmek için heyecanlı bir maceraya atılır. Kahramanlar, iki farklı zaman arasında değişen hayat koşullarını uyumlu hâle getirmek için çabalarlar.

Yönetmen Yenihan: "Çocuklarımız kendi kültürümüzle büyüyor"

Filmin yönetmenlerinden Nurullah Yenihan, "Nasreddin Hoca ile çocuklarımızı buluşturduğumuz için çok mutlu ve heyecanlıyız. Çocuklarımız artık kendi kültürümüzün kendi medeniyetimizin karakterlerinden hareketle onları merkeze alan yapımlarla büyüyorlar. İnşallah Nasreddin Hoca da bunlardan biri olacak. Nasreddin Hoca, film endüstrisinin ürettiği sanal kahramanlardan biri değil, bu coğrafyanın yetiştirdiği en önemli kahramanlardan biri. Bundan sonraki filmlerimiz de bu şekilde devam edecek. Çocuklarımız da aileleri de beğeniyle izleyecekler" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber