İş Eldiveni İş Güvenliği İçin Gereklidir


İş Eldiveni İş Güvenliği İçin Gereklidir


 inşaat, depolama, montaj, yükleme, depolama, dağıtım, bahçe, tamirat, taşıma gibi pek çok farklı alanda kullanılabilen genel amaçlı eldivendir. İmal maddesi nedeniyle nitril eldiven, iş eldiveni ismiyle de bilinir. Halk arasında ise işçi eldiveni, inşaat eldiveni ve sarı eldiven gibi isimler almıştır. Sanayi kullanımı için geliştirilmiş dayanıklı iş güvenlik ürünü olan iş eldivenlerinin kaynakçı eldiveni, camcı eldiveni, kesilmeye karşı dayanıklı eldiven, ısıya dayanıklı eldiven ve kimyasal maddelere karşı dayanıklı eldiven gibi çeşitleri mevcuttur. Her sektör çalışanının kendine uygun olanı tercih etmesi yararına olacaktır. En çok tercih edilen genel amaçlı iş eldiveni daha hafif işlerde kullanılmak üzere her koruma metodundan ve eldiven çeşidinden biraz bulunduran bir koruyucu eldivendir. 
İş Eldiveninin Özellikleri 

iş eldiveni içerinde işçinin ellerinin rahat etmesi ve parmaklarının işlev yitirmeden rahat çalışabilmesi esastır. El kısmında pamuklu astar üzerine kullanım amacı baz alınarak gerekli nitril kaplama ve bilek kısmında örgü bileklik bulunmalıdır.  

Örgü bilekliğin amacı eldivenin bileği sararak tutunması ve çıkmamasının yanı sıra eldiven içerine toz gibi istenmeyen şeylerin girmesini engellemektedir.  adresinden temin edebilirsiniz. 


https://www.malatyaguncel.com/is-eldiveni-is-guvenligi-icin-gereklidir-1053684h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.