Rinoplasti Operasyonu Öncesi Hazırlık Sürecinin Önemi


Rinoplasti Operasyonu Öncesi Hazırlık Sürecinin Önemi


Burun estetiği operasyonlarının kişiye özel planlanması gerektiğinin altını çizen Op. Dr. Erdal Sakallı; “Rinoplasti öncesi hasta - doktor görüşmeleri sırasında elde edilen veriler ve hastanın yüz analizi sonuçları cerrahların operasyon sırasındaki yol haritasını belirler. Yüz analizi sonuçları doğrultusunda planlanmayan bir burun estetiği operasyonu kişilerin beklentilerini karşılayamaz.” dedi.

 

Rinoplasti taleplerinin hem kadınlar hem de erkekler cephesinde giderek arttığını söyleyen Op. Dr. Erdal Sakallı rinoplastide hazırlık sürecinin önemini şu sözlerle vurguladı:

 

Burun estetiği kişiye özel planlanması gereken ve kalıcı sonuçları olan bir operasyondur. Burun estetiğinde son yılların trendinin doğallık olmasının da kaynağı bu operasyonun doğasında yatar.

 

Herkese yakışacak burun şekli aynı değildir; üstelik burun tasarlanırken hastanın yaşı, cinsiyeti, cilt yapısı, beklentileri, mesleği gibi farklı unsurlar da hesaba katılmalıdır.

 

Burun estetiği ameliyatı öncesi kişinin yüz hatları ölçümlenir ve beklentileri dikkate alınırsa yeni buruna adaptasyon o denli rahat olur. Burun estetiği yaptırmak isteyenlerin bu değişimi kabullenebilmesi için burunlarının kendilerine özel planlanması gerekir.

 

Aksi halde burun tek başına değerlendirildiğinde kusursuz olsa dahi hastanın yüz bütünlüğü içerisinde estetik olduğu bariz bir şekilde ortaya çıkacaktır.

 

Yüz Analizi Kapsamlı Bir Şekilde Yapılmalıdır

 

Yüz analizi rinoplasti öncesi hazırlık sürecinin en önemli aşamalarından biridir diyen Erdal Sakallı sözlerini şöyle sürdürdü: Rinoplasti yaptırmak isteyen hastalarımıza öncelikle yüz analizi yapıyoruz.Bu analiz kapsamında dudak şeklini, elmacık kemiklerin konumunu, alın genişliğini, dudak ile burun arasındaki mesafeyi, kaşların yapısını, gözlerin şeklini ve cilt özelliklerini değerlendiriyoruz. Elde ettiğimiz sonuçlar ışığında burun tasarımı yapıyoruz.

 

Burun tasarımları hastalarımızın fikir sahibi olmaları açısından büyük önem taşıyor. Burun tasarımları sayesinde operasyon sonrasındaki muhtemel görüntüleri hakkında fikir edinen hastalarımızın endişeleri azalıyor.

 

https://www.erdalsakalli.com/


https://www.malatyaguncel.com/rinoplasti-operasyonu-oncesi-hazirlik-surecinin-onemi-1070462h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.