Genel Sekreter Kayseri’den


Genel Sekreter Kayseri’den


Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın uzun zamandır devam eden ‘Genel Sekreter’ arayışı son buldu. Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreterliğine, Kayseri Büyükşehir Belediyesinde bir dönem Ulaşım ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanı olarak görev yapan Arif Emecen getirildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinden Arif Emecen’in getirilmesi, beraberinde bir takım tartışmaları da getirdi. Genel Sekreterlik gibi idari ve kritik bir göreve teknik bir birimde görev yapan Arif Emecen’in görev alması belediye yönetimi içinde bir takım dengeleri değiştirecek gibi görünüyor. Öte yandan bu görevi icra etmek için Kayseri’den bir görevlinin getirilmesi, ‘Malatya’da Genel Sekreterlik yapabilecek kimse kalmadı mı?’ sorusunu akıllara düşürdü.

İLK ZİYARETLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ BİLE

Arif Emecen, Malatya’daki ilk aktivitesinde Kayserili işadamı ve Kayseri OSB Başkanı Ahmet Hasyüncü ile birlikte MÜSİAD Malatya Şubesi’nin Dost Meclisi toplantısına katıldı. İlimizde bir takım ziyaretler gerçekleştirmeye başlayan Genel Sekreter Arif Emecen halen Kayseri Büyükşehir Belediyesinin resmi internet sitesinde, 30 Mart 2014 seçimleri sonrasında atandığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı olarak görünüyor. Şu an Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak da Arapgir Kaymakamı iken Malatya Büyükşehir Belediyesine geçen Ercan Turan görünüyor.

TERCİH NEDENİ TRAMBÜS MÜ?

Diğer taraftan yükselen maliyetiyle Büyükşehir Belediyesini bir hayli zor durumda bırakan ve halen bitmeyen trambüs nedeniyle Arif Emecen’nin tercih edildiği de kulislerde konuşuluyor.

ARİF EMECEN KİMDİR?

Kayseri BŞB internet sitesine göre Arif Emecen’in biyografisi şöyle: Arif Emecen 1964 yılında Çankırı’da doğdu. Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde 1986 yılında mezun oldu. İş hayatına TEDAŞ ve TEAŞ bünyesinde işletme ve kontrol mühendisi olarak başlayan Emecen, Ankara Ankaray Raylı Sistemler İşletmesi’nde 1995-2000 yılları arasında işletme müdürlüğü ve başmüdürlük görevinde bulundu. Arif Emecen 2000-2005 yılları arasında ise İstanbul Büyükşehir Belediyesinde çalıştı. 


https://www.malatyaguncel.com/genel-sekreter-kayseriden-214191h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.