13'üncü Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin ardından


13'üncü Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin ardından


MERSİN (AA) - Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, bu yıl 13.'sü düzenlenen festivalin ardından değerlendirmelerde bulundu.

Yağcı, festival tanıtım merkezinde düzenlenen basın toplantısında, yerli ve yabancı 251 sanatçının katılımıyla 30 Mayıs-11 Haziran'da düzenlenen 13'üncü Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin sonuçlarının çok sevindirici ve başarılı olduğunu söyledi.

Festivalin, kentin markalaşmasına katkıda bulunması konusunda çalışmalara devam edeceklerini belirten Yağcı, şunları kaydetti:

"Kentin içinde yaşayan insanların, çok sesli müzikte var olan birbirlerini dinleme, fikirlerine hak verebilme gibi durumlarını ön plana çıkarmak için çalışmalara ısrarla devam edeceğiz. Çok kültürlü toplumlarda barış ve sevginin anahtarı çok sesli paylaşımdır, Mersin bunu hak ediyor. Kentimizi de çok daha yukarılara taşımak bizim görevimiz. Mutlu, sanat dolu, dünyadaki insanlarla birlikte şarkı söyleyebileceğimiz, kavganın, savaşın yok olduğu günler diliyorum."

Mersin'deki etkinliklerin diğer klasik müzik festivallerinden ayrı bir yerinin olduğuna dikkati çeken Yağcı, "Herkesin klasik müzik sevmek zorunda olmadığı düşüncesiyle festival kapsamında yerel etkinliklere de yer veriyoruz. Yerel etkinliklerden klasik müziğe doğru bir geçişin zaman içinde gerçekleşeceğini düşünüyoruz çünkü çok sesliliğin bir kent veya bir ülke için anlamının, desteğinin ve farkının ne kadar yüksek olduğunun bilincindeyiz" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Sanat Etkinlikleri Derneği'nin de destekleriyle hazırlanan festivalin 7 bin 500 izleyicinin katılımı ve 1 milyon 28 bin 600 lira bütçeyle gerçekleştirildiği bildirildi.


https://www.malatyaguncel.com/13uncu-mersin-uluslararasi-muzik-festivalinin-ardindan-222406h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.