Cezayir uçağının enkazı bulundu


Cezayir uçağının enkazı bulundu


Mali devlet televizyonunun haberine göre Kitta, Bomako'daki cumhurbaşkanlığı sarayında siyasetçilerle görüşmesi esnasında yaptığı açıklamada, uçağın enkazının ülkenin kuzeyindeki Kidal ile Aguelhok içinde yer piyasa bölgede bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Kitta, ayrıntılı bilgi vermedi.

Cezayir havacılık kaynakları ise kaybolan uçağın enkazının, Burkina Faso sınırına 50 kilometre uzaklıktaki Quavsi alanında bulunduğunu anlatım etti.

Kaynaklar, bölge halkının uçağın düştüğünü bildirmesiyle Fransa, Cezayir ve Burkina Fasolu arama ekiplerinin bölgeye devinim ettiğini dile getirdi.

Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou’dan havalanan uçakla, 50 dakika sonra irtibatın koptuğu açıklanmıştı. Uçağın menfi hava koşulları itibarı ile düşmüş olabildiği belirtilmişti.

Cezayir Havayolları tarafından daha öncelikle yapılan açıklamada, en son Mali'nin Gao şehri üstünde sinyal alınan ve 6 Cezayir, 50 Fransa, 24 Burkina Faso, 8 İspanya, 8 Lübnan, 6 İspanya, 5 Kanada, 4 Almanya, 2 Lüksemburg, 1 Mali, 1 Belçika, 1 Nijerya, 1 Kamerun, 1 Mısır, 1 Romanya, 1 Ukrayna, 1 İsviçre vatandaşının olduğu uçakta, 4 ayrıcalıklı memleket vatandaşının daha olduğu ve bu konudaki araştırmanın devam ettiği bilgisi verilmişti. 

Muhabir: Gülşen Topçu


https://www.malatyaguncel.com/cezayir-ucaginin-enkazi-bulundu-223765h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.