Bozdağ'dan Zekeriya Öz'e tepki


Bozdağ'dan Zekeriya Öz'e tepki


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,  Bolu Cumhuriyet Savcısı Öz'ün Twitter'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki açıklamalarına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, yargı görevi yapanların tarafsız ve müstakil  olmalarının son derece ciddi olduğunu söyledi. 

Tarafsızlığa ve bağımsızlığına gölge düşürecek her çeşit söylemden, eylemden irak durmalarının hukukun gereği olduğunu anlatan Bozdağ, 'İnsanlarımız yargı görevi yapanlara güvenemediği süre orada adaleti tesis etmenin imkanı yoktur. Bolu cumhuriyet savcılarından Zekeriya Öz, sosyal medya üstünden yaptığı açıklamalarla maalesef tarafsız ve müstakil bir biçimde vazife yapmadığını ortaya koymaktadır' halinde konuştu. 

Bozdağ, Adalet Bakanı şekilde bir cumhuriyet savcısını bu yönde eleştirmesinin hoşuna gitmediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

'Ama maalesef ortaya çıkan fotoğraf, son derece üzücü, demokrasi ve hukuk devletimiz için de fazla fazla fena bir misal teşkil etmiştir. Savcılar, başbakanlarını tehdit edecek, sosyal medya üstünden yorumlar yaparsa o süre kendi arasında tarafsızlığını kaybetmiş demektir. Sevmediği, kıymet vermediği, kin duyduğu, nefret ettiği kişilere karşı sıfatlarına karşın bir takım subjektif değerlendirmeler ve eylemler yapabilir anlamına geliyor bu. Bugün, sayın savcı sevmediği için Başbakan'ı tehdit edebiliyorsa alelade bir vatandaşla arasında ihtilaf bulunduğu süre herhalde o vatandaşa dünyayı dar eder. O sebepten Zekeriya Öz, hukukun arasında kalmaya ve hukuka saygı çerçevesinde devinim etmeye mecburdur. Onun burada seçme hakkı yok fakat maalesef yaptığı açıklamalar ve ortaya koyduğu eylemlerle cumhuriyetin savcısı, tarafsız ve müstakil bir yasa adamı olma kimliğini yitirmiştir.'

'HSYK bu konu hakkında gereğini yapmadı'

Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) bugüne kadar bu konu hakkında gereğini yapmadığını anlatım eden Bozdağ, 'HSYK, yasa devletinin sigortasıdır. Hukukun dışına çıkanlara hukuku öğretecek yargı görevi yapanlar bakımından yegane mercidir. Maalesef bu konu hakkında duyarlı bir tutum ortaya koyamamıştır' diye konuştu.


https://www.malatyaguncel.com/bozdagdan-zekeriya-oze-tepki-224114h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.