Avustralya’da ezan ilk kez hoparlörden okundu


Avustralya’da ezan ilk kez hoparlörden okundu


Avustralya'nın Sydney ketindeki Auburn Gelibolu Camisi’nde ilk defa ezan bir zaman namazında hoparlörden okundu.

Auburn Belediye Meclisi’nin hususi izni ile cami imamı Musa Çelik cuma namazı için cami bahçesinde mikrofondan ezan okudu. Bu sırada cami önünde toplanan vatandaşlar bu tarihsel anı cep telefonlarındaki kameralarla kaydetti. 

Hoparlörden okunan ezan, Auburn Gelibolu Camisi’nde her sene düzenlenen ve binlerce bireyin katıldığı Açık Gün programlarında okunan sembolik ezanın dışında ilk defa bir zaman namazında okunması nedeniyle ciddiyet taşıyor.

Auburn Gelibolu Camisi cemaatinin her cuma hoparlörden ezan okunması için topladıkları 3 bin imza ile Auburn Belediye Meclisi'ne yaptıkları başvuru, 'gürültü kirliliği' gerekçesiyle reddedilmişti.

Auburn Belediye Meclisi'nin Türk kökenli üyesi Semra Batik, 'Burada gürültü kirliliğiyle ilgi yasadan ötürü çanlar dahi kalktı. 'Şimdi ezanı getirirsek olmaz' diyerek başvurumuzu reddetmişlerdi' dedi.

Batik, belediye meclis üyelerine en azından Müslümanların mukaddes ayı ramazanda ezan okunması konusu için teklifte bulunduğunu ve buna sıcak bakıldığını söyledi. Ezanın hoparlörden okunması için ati zamanlarda da gayret sarf edeceğini aktaran Batik, 'İnşallah seneye ramazan ve daha sonraki ramazanlarda dört hafta boyunca her cuma namazında bu olur' diye konuştu. 

Avustralyalı Türkler sebebi ile 1999 yılında hizmete açılan ve Avustralya’nın en büyük camisi olma unvanını elinde bulunduran Auburn Gelibolu Camisi, tıpkı sürede Avustralya devlet ve turizm kuruluşlarının internet sitelerinde görülmesi tavsiye edilen eserler içinde yer alıyor.


https://www.malatyaguncel.com/avustralyada-ezan-ilk-kez-hoparlorden-okundu-224278h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.