İsrail'in Gazze'ye saldırılarının protesto edilmesi


İsrail'in Gazze'ye saldırılarının protesto edilmesi


ANKARA (AA) - Kızılcahamam ilçesinde belediye ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, "Kızılcahamam’dan Gazze’ye direnişe bir selam", "Katil İsrail Filistin’den defol", "Zulme, işgale, siyonizme hayır", "Bebek katili İsrail" yazılı döviz taşıdı, israil aleyhine slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Eğitim-Bir Sen Kızılcahamam Şube Başkanı Hacı Ünal, "Ramazan ayına denk getirilip masum sivilleri hedef alan böylesine büyük bir vahşet, vicdanlara sığmamakta. Bu saldırılar, insanlık suçu olarak tarihe geçecektir. Siyonist rejim, bu saldırıyı özellikle ramazanda yapmaktadır. Canlı yayınlardan takip edebildiğimiz kadarıyla sabah namazı saatlerinde ve ezan okunurken saldırılar yoğunlaşmakta" dedi.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney de, "Televizyonda ve sanal alemde görmekteyiz ki, masum insanlarımız, kumsalda oynayan bebeklerimiz şehit edilmiş. Buradaki Filistinli kardeşlerimizi destekledik. Fiziki olarak elimizden bir şey gelmiyor, yardım yapamıyoruz ama onlara maddi olarak yardımda bulunabiliriz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, saldırılarda ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.


https://www.malatyaguncel.com/israilin-gazzeye-saldirilarinin-protesto-edilmesi-224485h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.