Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde saldırı


Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde saldırı


Resmi Şinhua ajansının bölgedeki emniyet birimlerine dayandırarak verdiği habere göre, saldırganlar, dün mahalli saatle sabah sularında kesici ve yanıcı maddelerle mahalli devlet binaları ve polis karakollarını bastı.

Saldırganların yoldan geçen araçları da hedef aldığı ve 31 vasıtası parçaladığı, 6 vasıtası ise ateşe verdiği öne sürüldü. Aralarında Han ve Uygur milliyetinden oluşan 10'u aşkın sivilin öldüğü ya da yaralandığı aktarıldı.

Saldırıların ardından hadise yerine gelen polisin 10'u aşkın şüpheliyi vurarak öldürdüğü anlatım edilirken, olayın nedeni, kesin ölü ve yaralı sayısıyla saldırgan bulunduğu iddia edilen insanların kimliklerine ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi.

Yetkililer, yaralıların civar hastanelerde tedavilerine başlandığını belirtirken, bölgede sosyal yaşamımızın normale döndüğü vurgulandı.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi başta olmak üzere ülkenin bazı bölgelerindeki patlama ve bıçaklı saldırı gibi olaylar Pekin yönetimi sebebi ile direk 'radikal gruplarla' ilişkilendiriliyor lakin konuyla ilgili net bilgi verilmiyor. 

Çin, son devirde bölgedeki tedbir ve tedbirleri artırırken, 'bölücü' bulunduğu iddia edilen insanların gözaltı ve yargılanma süreçlerine ilişkin teferruatları kamuoyu ile paylaşmıyor, yalnızca verilen cezaları resmi medyası vasıtasıyla kamuoyuna duyuruyor.

Muhabir: Tevfik Durul


https://www.malatyaguncel.com/sincan-uygur-ozerk-bolgesinde-saldiri-226266h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.