Tarihi Kentler Birliği toplantısı Samsun'da yapıldı


Tarihi Kentler Birliği toplantısı Samsun'da yapıldı


MALATYA/BATTALGAZİ - Battalgazi Belediye Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Encümen Üyesi Selahattin Gürkan, Tarihi Kentler Birliği Ağustos ayı Encümen Toplantısı’na katıldı. Başkan Gürkan, toplantının son derece verimli geçtiğini söyledi.

Tarihi Kentler Birliği, Ağustos ayı olağan encümen toplantısını gerçekleştirdi. Samsun’da gerçekleştirilen Tarihi Kentler Birliği Ağustos Ayı Encümen Toplantısı’na, Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof.Dr. Metin Sözen, Battalgazi Belediye Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Encümen Üyesi Selahattin Gürkan ve birlik üyeleri katıldı.

Tarihi Kentler Birliği Ağustos Ayı Encümen Toplantısı’nı değerlendiren Battalgazi Belediye Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Encümen Üyesi Selahattin Gürkan, Tarihi Kentler Birliği toplantılarının alınan karar gereği üyesi bulunan şehirlerde yapılacağını belirterek, bu kapsamda Ağustos ayı encümen toplantısını Samsun ilinde yaptıklarını söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Encümen Üyesi Selahattin Gürkan, toplantıda önemli konulara değinildiğini belirterek, toplantısın son derece verimli geçtiğini kaydetti. Başkan Gürkan, toplantının gündemi gereği, Birliğin 2015 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi’nin görüşülmesi, 2013 Yılı Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarımı Özendirme Yarışması için yapılan başvuruların değerlendirilmesi, 2013 Yılı Yarışma Kitabının Bastırılması, Kültür Rotalarının sınır ötesi ilişkilerinin kurulması için girişimlerin başlatılması konusunda açıklama, Kırgız Cumhuriyeti’nin başkenti Bişkek’te Türk Dünyası Mühendislik Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı’nın da yapılacağı 02-07 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan uluslararası toplantıya Tarihi Kentler Birliği olarak katılım sağlanması konusunun görüşülmesi gibi önemli birçok konunun görüşülerek karara bağlandığını kaydetti.


https://www.malatyaguncel.com/tarihi-kentler-birligi-toplantisi-samsunda-yapildi-242252h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.