30 Ağustos Zafer Bayramı


30 Ağustos Zafer Bayramı


KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Türk milletinin 30 Ağustos Zaferi ile milli hakimiyet, milli birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders verdiğini bildirdi.

Yaman, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyet tarihinde eşsiz bir yeri olan 30 Ağustos 1922 Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 92. yıl dönümünün büyük bir coşku ve heyecanla kutlandığını belirtti.

Cumhuriyetin kurucusu Atatürk'ün önderliğinde başlatılan Milli Mücadele, Büyük Taarruz ve Meydan Muharebesi sonucunda işgal kuvvetlerinin Türkiye topraklarından kalıcı olarak atıldığını ifade eden Yaman, şunları kaydetti:

"Milletimiz 30 Ağustos Zaferi ile milli hakimiyet, milli birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiş. Hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anar; bütün vatandaşlarımızın ve şanlı ordumuzun tüm mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlar, selamlarımı sunarım." 


https://www.malatyaguncel.com/30-agustos-zafer-bayrami-242714h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.