30 Ağustos Zafer Bayramı


30 Ağustos Zafer Bayramı


ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla "Optimist Yarışları Zafer Kupası" tekne yarışı düzenlendi. 

Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı'ndan bulunan yapay gölette, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yarışmaya 16 öğrenci katıldı. Dört grupta yapılan yarışmada, Tuna Yelken birinci, Ediz Edizsoy ikinci, Gökhan Çetinkaya ise üçüncü oldu. İlk 3 dereceye girenlere kupa ve madalya, diğer sporculara ise madalya verildi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aydın Ünlüce, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.

Büyük zaferin 92. yıl dönümünün kutlandığını anımsatan Ünlüce, "Bu anlamlı günde Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü olarak ilk defa zafer kupası etkinliği düzenledik. Bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi olarak 8-10 yaşındaki yaklaşık 500 çocuğumuza yelken eğitimi verdik" diye konuştu.

Düzenlenen yarışmaya 16 öğrencinin katıldığını aktaran Ünlüce, " Eskişehir, Anadolu'nun ortasında bu tip su sporlarının yapılabildiği yegane kenttir. Gençlerimize, çocuklarımıza pek çok spor branşında eğitim verip, sporu sevdirdiğimiz gibi su sporlarını dahi yapabilir hale geldik" dedi. 

Ünlüce, zafer kupasının, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında ilk defa gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.


https://www.malatyaguncel.com/30-agustos-zafer-bayrami-243645h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.