Pakistan'da hükümet karşıtı gösteriler sürüyor


Pakistan'da hükümet karşıtı gösteriler sürüyor


Pakistan'da hükümet karşıtı gösteri oluşturan ve Başbakan Navaz Şerif'in istifasını isteyen  göstericilerin Başbakanlık Ofisi'ne ilerlemek üzere hareketlenmesinin peşinden yaşanan çatışmalarda 15'i kadın, 38'i polis olmak üzere 294 kişi yaralandı.

Pakistan Halk Hareketi (PAT) ve Pakistan Adalet Hareketi taraftarlarının 14 Ağustos'tan bu güne kadar barışçıl devam ettirdikleri protestolarda çatışma yaşandı. PAT önderi Tahir-ul Kadri'nin taraftarlarına Başbakanlık Ofisi'ne doğru ilerlemeleri çağrısı yapmasının peşinden göstericiler, cumhurbaşkanlığı binası yanındaki sokağın başında olan konteynırları kaldırmak üzere harekete geçti.

İki konteynırı vinç yardımıyla yol kenarına kaldıran göstericilere, polis daha sonra göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Polisin müdahalesine taş atarak karşılık sağlayan göstericiler, gece boyunca güvenlik güçleriyle çatıştı. Polis ile göstericilerin içinde gece boyu devam devam eden çatışmalarda şimdiye kadar 15'i kadın, 38'i polis olmak üzere 294 kişi yaralandı.

Bu arada atılan gazlardan kaçan aralarında bayan ve çocuklarında olduğu yüzlerce gösterici, bahçe demirlerini kırarak parlamento binasının bahçesine girdi. Bahçenin güvenliğini sağlayan askerler yerlerini terk ederek parlamento binasının içerisine çekildi. 

Şimdiye kadar göstericilere askerler sebebi ile herhangi bir müdahale yapılmazken bir askeri helikopterin çatışmaların yaşandığı sahaların üstüne devamlı uçuş yaptığı görüldü. 

Polis ile gösterilciler içinde çatışmalar halen devam ediyor. 

Pakistan Adalet Hareketi önderi İmran Han, Mayıs 2013'teki umumi seçimlerde hile yapıldığını iddia etmiş, bütün hukuki girişimlerinin neticesiz kaldığını açıklamıştı. Han, bunun üzerine Başbakan Navaz Şerif ve seçim komisyonunun istifası talebiyle Lahor'dan İslamabad'a yürümüştü.

Pakistan Halk Hareketi önderi Tahir-ul Kadri de devrim yapma iddiasıyla haziranda ülkeye dönerek hükümetin istifasını istemişti.

Muhabir: Metin Aktaş


https://www.malatyaguncel.com/pakistanda-hukumet-karsiti-gosteriler-suruyor-243784h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.