Ebola salgını gıda krizine yol açabilir


Ebola salgını gıda krizine yol açabilir


BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) vasıtası ile yayımlanan raporda, Ebola salgınından maksimum etkilenen 3 ülkede halkın karantina altına alınmasının rekolteyi etkilediği, bu insanların ziraat sektöründen ırak kaldığı, üretimin azaldığı ve gıda ürünlerinin fiyatlarının arttığını belirtildi.

Raporda, Batı Afrika'daki Gine, Liberya ve Sierra Leone'de halkın hareketlerinin kısıtlanmasının besin maddelerinin pazarlanmasını da etkilediği, bu durumun panik itibarıyla besin ürünlerinin stoklanmasına, besin kıtlığına ve bilhassa şehir merkezlerinde birtakım ürünlerin fiyatlarının çok aşırı yükselmesine yol açtığı vurgulandı.

FAO, bölgedeki ana besin ürünleri pirinç ve mısırda dahi kıtlık olabileceğine, tahıl ithalatına ihtiyaç duyan bu 3 ülkeden özellikle Liberya’nın, dışarıdan gelen ürünlere muhtaç kaldığına dikkati çekti.

Raporda, Liberya'nın başkenti Monrovia’nın temel besin ürünü olan manyok fiyatının geçen ayın ilk haftasında yüzde 150 yükseldiği örneği verildi. 

Dünya Gıda Programı'nın, 1,3 milyon insana 65 bin ton gıda katkısı yapmak için acil fiil planı oluşturduğunu hatırlatan FAO, rekolte dönemindeki iş gücü eksikliğinin azaltılması için önlemlerin ve rekolteden sonraki faaliyetlerin değerlendirilmesinin önemine işaret etti.


https://www.malatyaguncel.com/ebola-salgini-gida-krizine-yol-acabilir-244634h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.