Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılına özel logolu elmalar


Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılına özel logolu elmalar


ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı hazırlıkları kapsamında Truva Atı ve Şehitler Abidesi logoları bulunan elmalar üretildi.

Çanakkale Ticaret Borsası Genel Sekreteri Sevcan Elver, gazetecilere yaptığı açıklamada, gelecek yıl zaferin 100'üncü yılı olduğunu hatırlattı.

Etkinliklere destek olmak için özel logolu çıkartmalar yaptırıp elmalara henüz ağaç dallarında iken yapıştırıldığını belirten Elver, bu çalışmadan olumlu sonuç aldıklarını bildirdi.

Elver, gelecek yıl logolu daha fazla elma yetiştireceklerini aktararak, şunları kaydetti:

"Tarım ve Çalışma adlı alt grubumuzda, 100'üncü yılda gelecek misafirlerimize tanıtım noktasında neler yapabileceğimizi görüştük. Hem bölgemizin ürünü olan elmamızda farkındalık oluşturmak hem de misafirlerimizin dikkatini Çanakkale'nin iki önemli unsuru Truva Atı ve Şehitler Abidesi'ne çekmek üzere proje fikri oluşturduk. İlk etapta deneme çalışması yaptık. Bir pilot bölge belirledik ve bu elmaları ürettik. Bu çalışmayı, elmalar rengini almadan yüzde 60 olgunluk seviyesindeyken gerçekleştirdik."

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu sorumlularından Şükrü Çetinkaya ise logolu elmaların rengini almasını yaklaşık iki hafta sürdüğü bilgisini verdi.

Denemelerde, elmalarda şekil bozukluğu ya da çürüme olmadığını gördüklerine değinen Çetinkaya, "Herhangi bir ilaç kalıntısı da olmadı. Tamamen doğal bir işlem. Tıpkı güneşte bronzlaşmak gibi" ifadesini kullandı.

Çetinkaya, Türkiye'de üretilen elmaların yüzde 4'ü Çanakkale'de elde edildiği için yürüttükleri çalışmanın başarıyla sonuçlanmasından memnuniyet duyduklarını sözlerine ekledi.


https://www.malatyaguncel.com/canakkale-zaferinin-100uncu-yilina-ozel-logolu-elmalar-252241h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.