TBB Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Tekirdağ'da


TBB Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Tekirdağ'da


TEKİRDAĞ (AA) - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu üyeleri, Çorlu Deresi ve Ergene Nehri'nde incelemelerini tamamladı.

Çalışmalarına ilişkin Tekirdağ Barosu'nda basın toplantısı düzenleyen komisyon üyeleri adına basın bildirisini okuyan Avukat Ali Arabacı, Tekirdağ Valiliği'nin koordinatörlüğünde Tekirdağ Ergene Derin Deniz Deşarj A.Ş tarafından yürütülen Meriç-Ergene Havzası'ndaki organize sanayi bölgesinin müşterek arıtma tesisinde arıtılacak atık suların Marmara'ya derin deniz dejarşı uygulama projesine ilişkin olarak incelemelerde bulunduklarını kaydetti. 

Marmara Denizi'nin uğradığı aşırı kirlenme karşısında kendi oksijen gücünün yetersiz kaldığını aktaran Arabacı, gündemde olan Marmara'ya yapılacak derin deşarjda, ayrıştırma yapılıp yapılmayacağının açık ve net olmadığını kaydetti. 

-"Marmara'ya derin deşarj yapılamaz-" 

Arabacı, mevcut olan çevre mevzuatına göre, Marmara'ya derin dejarj yapılamayacağını belirterek, şunları kaydetti: 

"Ergene Acil Eylem Planı çerçevesinde, bugüne kadar etkin bir faaliyet gösterilmemiştir. Yeni yapılan ıslah organize sanayi bölgesine reğmen kirliliğin aynı şekilde devam etmesi düşündürücüdür. Bu bulgulardan hareketle ve mevcut olan çevre mevzuatına göre, Tekirdağ bölgesinde Marmara Denizi'ne derin deşarjı yapma olanağı bulunmamaktadır" 

Toplantıya katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Ergene Nehri'nin debisinin, 12 yılda 2-3  kat arttığını belirterek, bunun ciddi şekilde sorgulanması gerektiğini kaydetti.

Komisyon üyelerinin, yaptıkları incelemelere ilişkin görüşlerini belirttikten sonra toplantı sona erdi.

 

 

 


https://www.malatyaguncel.com/tbb-cevre-ve-kent-hukuku-komisyonu-tekirdagda-253040h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.