"Deniz patlıcanı avı yasaklansın" talebi


'Deniz patlıcanı avı yasaklansın' talebi


AYDIN (AA) - Akbük Kültür ve Çevre Derneği (AKÇED) Başkanı Ferda Kılıç, çabaları sonucu, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün deniz patlıcanı avcılığıyla ilgili izinlerin kaldırılacağını kendilerine ilettiğini bildirdi.

 

Ferda Kılıç, gazetecilere, Ege Denizi'nin kuzeyindeki deniz patlıcanı avcılığının, iki yıldır Ege'nin güneyini de kapsadığını belirtti.

 

 

Deniz patlıcanı avcılığının kaldırılmasıyla ilgili sektör toplantılarına katılıp görüş bildirdiklerini anlatan Kılıç, şöyle konuştu:

"Her bir deniz patlıcanı, 1 yılda 150 ton kumu temizliyor. Bu doğa dostu canlının, ticari meta haline dönüştürülmesi, giderek çevre felaketine yol açtı. Çabalarımız sonucu Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, deniz patlıcanı avcılığıyla ilgili izinlerin kaldırılacağını bildirdi. Şimdi önümüzde idari yargı yolu var. Amacımız, bir an önce Muğla İdare Mahkemesi’nde dava açıp, ilgili yazıda sözü edilen (Deniz patlıcanı avcılığına açık olan alanların avcılığa kapatılması planlanmaktadır) ifadesini, yargı kararıyla hızlandırmak ve somut tarihe ulaştırmak."


https://www.malatyaguncel.com/deniz-patlicani-avi-yasaklansin-talebi-268756h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.