Libya'daki çatışma ortamı sona erdirilsin


Libya'daki çatışma ortamı sona erdirilsin


Cumhurbaşkanı ve Hükümetin hususi Temsilcisi sıfatıyla Libya'da olan AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Libya'daki çatışma ortamının sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

Libya'nın Trablus, Tobruk ve Misrata kentlerinde çeşitli temaslarda olan İşler, ziyaretinin son gününde yaptığı açıklamada, 'Libya'da diyalog ve müzakereler vasıtası ile çözülebilecek bir politik kriz var. Türkiye, diyaloğun devamlılığını temin amacıyla çatışmalara son verilmesi çağrısında bulunuyor. Diyalog sürecinin fazla fazla daha kapsamlı bir biçimde yürütülmesini, politik anlaşmazlıkların diyalog ve müzakereler yoluyla giderilmesini temenni ediyoruz' dedi. 

Türkiye'nin, BM Libya hususi Temsilcisi Bernardino Leon'un çabalarını desteklediğini vurgulayan İşler, Türkiye'nin, diyalog sürecinin devam etmesi için her çeşitli desteği vermeye hazır olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Sürecin devamlılığı içim çatışmaların durması şart. Libya'ya hariç müdahale, ülkeye ziyan verir ve diyalog sürecini sekteye uğratır. Dış müdahale kabul edilemez. Uluslararası toplum, bu konuyu iyi bir biçimde irdelemeli.' 

Türkiye'nin Libya halkının birlikte olduğunu anlatım eden İşler, insani yardımların süreceğini ve Libya'dan Türkiye'ye getirilen hasta ve yaralıların tedavisinin yapılacağını belirtti.

İşler ayrıca 26 Ekim'de Misrata'ya Türkiye'den uçak seferlerinin başlayacağı, Tobruk ve Kazablanka kentlerine ise gereken güvenlik ve teknik şartların sağlanması zorunda seferlerin düzenleneceğini bildirdi. 


https://www.malatyaguncel.com/libyadaki-catisma-ortami-sona-erdirilsin-268783h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.