Schumacher'den iyi haber


Schumacher'den iyi haber


Kayak kazası sonrası tedavisi evinde süren eski Formula 1 pilotu Michael Schumacher'in sağlık durumunun 'iyiye gitmeye müsait' olduğu bildirildi.

Schumacher'in Fransa'da tedavi gördüğü Grenoble Hastanesi'nin anestezi servisi şefi Jean-Francois Payen, Alman pilotun sıhhat niteliğine ait değerlendirmelerde bulundu. Le Parisien gazetesine konuşan Payen, 'Schumacher'in sıhhat durumu iyiye gitmeye çok müsait. Aile ortamında bulunması, toparlanmasına destekçi olabilir' dedi.

Alman pilotu daha öncelikle Lozan'da tedavi gördüğü hastanede ve evinde gözlemleyen Payen, Schumacher'in bundan böyle komada olmadığını ve başka hastalardan bir farkının kalmadığını vurguladı. Payen, Schumacher'in 1 yıldan 3 yıla kadar bir zaman içinde gelişiminin gözlenmesini ve sabırlı olmak gerektiğini sözlerine ekledi. 

Fransız Alpleri'nde kayak yaparken kaza geçiren ve başını taşa çarpan Schumacher, komadan çıkmasının ardından, 16 Haziran'da Fransa'daki Grenoble Hastanesi'nden İsviçre'deki Lozan Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilmişti.  9 Eylül'de taburcu edilen Alman pilotun tedavisi Lozan'a 30 kilometre mesafede bulunan Gland bölgesindeki evinde devam ediyordu.


https://www.malatyaguncel.com/schumacherden-iyi-haber-270024h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.