Çorlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü


Çorlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü


TEKİRDAĞ (AA) - Çorlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılı törenle kutlandı.

Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki belediye binası önünde devam etti. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından öğrenciler günün anlamı ve önemi üzerine şiirler okudu.

Belediye Başkanı Ünal Baysan, törende yaptığı konuşmada, Çorlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümünün coşkuyla kutlandığını belirterek, "1. Dünya Savaşı sonrasında yok olma sürecine giren Osmanlı Devleti'nin en güçsüz zamanında, vatanın birçok köşesinde olduğu gibi işgale uğrayan Çorlu, Kurtuluş Savaşı'nda kazanılan zaferin ardından düşman ordularının işgalinden kurtarılmıştır" dedi.

Zaferlerin savaş meydanlarında, askeri güç ve taktiklerle kazanıldığını anlatan Baysan,  şöyle konuştu:

"Kazanılan zaferlerin kalıcı olmasını sağlayabilmek ise çok daha büyük bir mücadeleyi gerektirir. Bu da ilim ve irfan mücadelesidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin temel yapı taşlarını oluşturan Atatürk ilke ve devrimlerini yaşatabilmek için geri kalmışlığa ve cehalete karşı büyük bir savaş vermemiz gerekmektedir. Ülkemizin geleceği, Ulu Önder Atatürk tarafından gençlerimize ve çocuklarımıza bırakılmıştır. Ülkemizi geleceğe taşıyacak olan çocuklarımız bizim göz bebeğimizdir. Onların eğitimi ve öğretimi ise en başta gelen görevimiz olmalıdır. Çağdaş uygarlık seviyesini yakalayıp geçmek ancak bu yolla mümkün olur. Eğitimde birlik ilkesi zedelenmemelidir. Unutulmamalıdır ki, cehaletin ilacı eğitim ve öğretim, karanlığın ise aydınlıktır. Atatürk gençliğinin hedefi, bilimsel düşünceye sarılarak, çağdaş uygarlık hedefine ulaşmak olmalıdır."

Törende, halk oyunları ekipleri gösteri sundu, belediye binasında kokteyl düzenlendi. 

Törene, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile ilçe protokolü ve öğrenciler katıldı.


https://www.malatyaguncel.com/corlunun-dusman-isgalinden-kurtulusunun-92-yil-donumu-274699h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.