Mülteci gemisine kurtarma operasyonu başlatıldı


Mülteci gemisine kurtarma operasyonu başlatıldı


İçinde 300'e yakın mültecinin bulunduğu bir geminin  KKTC açıklarında bozukluk yapması üzerineTürkiye ve KKTC Sahil Güvenlik ekiplerinin kurtarma operasyonu başlattığı öğrenildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Tanzanya bayraklı 50 metre boyundaki 'Haj Zaher' adlı ticari gemi Girne'nin 4,5 mil kuzeyinde makine arızası yaptı.

Geminin menfi hava şartlarından ötürü sürüklenmesi itibariyle KKTC Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri gemiyi kurtarmak için operasyon başlattı. Operasyon esnasında gemide içinde 1’i gebe 40 kadın, 30-35’i çocuk olmak üzere 300’e yakın mültecinin bulunduğu tespit edildi.

Bu arada, KKTC'den gelen istek doğrultusunda da Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı'na bağlı ekipler de harekete geçti. Mersin'de konuşlu 1 kıyı güvenlik arama kurtarma gemisi ile 1 birden müdahale botu hadise yerine sevk edildi.

Operasyona KKTC Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı Girne ve Gazimağusa’da görevlendirilen 3 kıyı güvenlik botu da destek verdi.  Demir atması sağlanan gemi KKTC sahilinin 500 mt. kuzeyinde kayalıklara çarpmadan durduruldu. 

Gemide olan sığınmacıların Girne Limanı'na tahliyesi için çalışmalar devam ediyor.

Muhabir: Anıl Bağrık


https://www.malatyaguncel.com/multeci-gemisine-kurtarma-operasyonu-baslatildi-286563h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.