Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü


Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü


ANKARA (AA) - AK Parti Ankara İl Başkanlığı Yönetim Kurulu'ndaki kadın üyeler, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, Ankara Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki kadınları ziyaret etti.

AK Parti Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi avukat Seren Yıldız Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla il yönetimindeki kadın üyeler olarak şiddetin "hem mağduru hem faili" olan kadın mahkumlarla görüştüklerini söyledi.

Kadın cezaevinde kalan 27 çocuğa oyuncak, bebek bezi ve çeşitli hediyeler verdiklerini ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

"Eş veya yakınlarını öldürmekten mahkum olan kadınlar, her ne kadar şu an failseler de aslında hepsinin yaşamında bir mağduriyet öyküsü var. Mağdurken fail olan kadınlar, maalesef hepsi cezaevi öncesi yaşamlarında yoğun şiddete maruz kalmış. Şiddet, sadece mağduru değil, ailenin tüm bireylerini, çevreyi ve toplumu etkiler. Bu nedenle şiddeti tek bir nedene indirgemeden bütüncül bir yaklaşımla, farklı boyutlarıyla ele almalıyız. Şiddeti tek bir nedene dayandırmak nasıl mümkün değilse, çözüm yolu da tek değil. Pek çok değişkene bağlı olan, uzun ve zahmetli bir mücadele."


https://www.malatyaguncel.com/kadina-yonelik-siddete-karsi-uluslararasi-mucadele-gunu-288765h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.