Yozgat'ta 2 tesisin açılışı yapılacak


Yozgat'ta 2 tesisin açılışı yapılacak


YOZGAT (AA)  - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Yozgat’ta inşa edilen 2 gölet toplu açılış töreniyle hizmete açılacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Bakanlığın Türkiye genelinde tamamladığı ve toplam yatırım tutarı 2 milyar 63 milyon lira olan 114 tesisin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla 30 Kasım'da Balıkesir’de katılacağı törenle vatandaşların hizmetine sunulacağı bildirildi.

Toplu açılış töreninde Yozgat'tan 2 tesisin yer alacağını belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yozgat’ta inşa edilen ve yatırım maliyeti yaklaşık 7,1 milyon lira olan 2 tesis de, toplu açılış merasiminde Yozgatlıların hizmetine sunulacak. Yozgat’ta hizmete alınacak 2 tesis arasında yer alan, Kadışehri Halıköy Göleti Sulaması ile 5 bin 180 dekar alan modern sulama sistemine kavuşacak. Milli ekonomiye yılda yaklaşık 4 milyon 400 bin Türk Lirası katkı ve 129 kişiye de istihdam sağlanacak. Ayrıca, GÖL-SU kapsamında Gülşehri Kasabası arazileri sınırları içerisindeki Kanlıyer Deresi üzerinde inşa edilen ve 1,14 milyon metre küp su depolayacak olan Sorgun Gülşehri Göleti de açılışı yapılacak 114 tesis arasında bulunuyor."


https://www.malatyaguncel.com/yozgatta-2-tesisin-acilisi-yapilacak-289280h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.