Birinci dönem TEOG ortak sınavları yapıldı


Birinci dönem TEOG ortak sınavları yapıldı


Ortak sınavlar kapsamında, dün Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, bugün ise fen ve teknoloji, T.C inkılap tarihsel ve Atatürkçülük ile yabancı dil yazılıları gerçekleştirildi. Bugün gerçekleştirilen oturumla, birinci çağ müşterek sınavları sona erdi.

Sınavlar, öğrencilerin öğrenim gördükleri okullar ile yurtdışında KKTC ve MEB'e bağlı okulların bulunduğu, sınav için müsait görülen merkezlerde Türkiye saatiyle 09.00, 10.10 ve 11.20’de tıpkı anda, 970 sınav merkezinde 15 bin 353 okulda, 93 bin 589 salonda yapıldı. Sınavlara, 1 milyon 287 bin 847 öğrencinin katılması bekleniyor. 

Ortak sınavlarda, her ders için çoktan seçmeli 20 soru soruldu. Değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru yanıt sayısını etkilemeyecek. Sınavlarda, öğrencilere A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört kitapçık verildi. Sınav süresi her ders için 40 dakika oldu.

MEB tarafından bu sene 8. derslik öğrencilerinin gireceği merkezi müşterek sınavlarda ilk kez Musevi öğrencilere, ayrı bir müfredat kapsamında hazırlanmakta olan 'din kültürü ve ahlak bilgisi' soruları yöneltildi. hususi Ulus Musevi 1. Karma Ortaokulunun isteği üstüne hazırlanan din kültürü ve ahlak bilgisi sorularını, yalnızca bu okulun 8. derslik öğrencileri yanıtladı. Diğer okullardaki musevi öğrenciler ise bu sorulardan geçen sene bulunduğu bu şeklinde bu sene da muaf tutuldu. 

Mazeret sınavları 13-14 Aralık'ta

Mazeret sınavları ise 13-14 Aralık'ta yapılacak. İkinci çağ ise merkezi müşterek sınavlar, 29-30 Nisan 2015'te, mazeret sınavı ise 16-17 Mayıs 2015'te gerçekleştirilecek.

Puanlama 700 tam puan üstünden yapılacak

Merkezi ortak sınavlarda tahsil edilen puanlar, sene sonu muvaffakiyet puanı hesaplamasına dahil edilecek. Her çağ yapılan müşterek sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji derslerimizi için dört; T.C inkılap tarihsel ve Atatürkçülük, yabancı lisan ile din kültürü ve ahlak bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış müşterek İmtihan puanı hesaplanacak. Bu puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacak. 

Ortaöğretime yerleştirmeye temel puan hesaplamasında ise öğrencilerin 6, 7 ve 8. sınıf yıl sonu muvaffakiyet puanları ile 8. derslik ağırlıklandırılmış müşterek İmtihan puanı toplanacak, elde edilen toplam ikiye bölünerek merkezi sistemle talebe saha ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan hesaplamasında kullanılacak. Bu puanlama ise 500 tam puan üstünden yapılacak.

Kaynak: AA


https://www.malatyaguncel.com/birinci-donem-teog-ortak-sinavlari-yapildi-289305h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.