MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Tunceli ziyareti


MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Tunceli ziyareti


TUNCELİ (AA) - Tunceli İl Genel Meclisi üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ''kente gelmemesi, gelirse de Dersim halkından özür dilemesi" çağrısında bulundu.

İl Özel İdaresi binası önünde üyeler adına basın açıklaması yapan İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yerlikaya, ''Yakın dönem içinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Hacı Bektaş’la başlayan Alevilik ve Dersim ile ilgili devam eden söylemleri üzerine MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Dersim ve değerlerine insani olgunluktan uzak sarf ettiği sözleri üzerine Başbakan Davutoğlu 25 Kasım tarihli grup toplantısında 'Cesaretin varsa bunları git Dersim'de söyle' açıklamasıyla Devlet Bahçeli’nin 28 Kasım'da Dersim’e geleceği kararını öğrenmiş bulunuyoruz'' dedi.

Bahçeli’ye kente gelmemesi çağrısı yapan Yerlikaya, şunları kaydetti:

''Dersim’in değerlerine bunca zaman laf eden bir insanın 'Bunları gidip Dersim’de de açıklayacağım' demesi provokasyona açık bir davettir. Dersim halkı 1937-1938 yıllarında kendisine yapılan zulmün üzerine devletten özür beklerken Bahçeli’nin Dersim'in değerlerine hakaret içeren açıklamasını 'gidip Dersim’de de söyleyeceğim' demesi, Dersim halkına geçmişte yapılan bu katliamı, gerekirse bugün de yapacağı anlamına gelmektedir. Devlet Bahçeli’yi bu tavrı ve kastını aşan sözlerinden dolayı şiddetle kınıyoruz. Kendisine tavsiyemiz Dersim’e gelmemesidir. İlle de gelecekse sarf ettiği sözlerden dolayı Dersim ve Dersim halkından özür dilemesidir” diye konuştu.

İl Genel Meclis üyeleri, görüşlerini, Tunceli Valisi Osman Kaymak’a da aktaracaklarını söyledi.


https://www.malatyaguncel.com/mhp-genel-baskani-bahcelinin-tunceli-ziyareti-289635h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.