AA Finans'ın kasım ayı Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlandı


AA Finans'ın kasım ayı Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlandı


AA Finans 'Enflasyon Beklenti Anketi'ne eklenen ekonomistlerin, kasım ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) beklentilerinin ortalaması yüzde 0,26 oldu.

AA Finans'ın, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) sebebi ile 3 Aralık Çarşamba günü açıklanacak enflasyon verilerine ait beklenti anketi, 19 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Buna göre, iktisatçıların kasım ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 0,26 düzeyinde gerçekleşti. Ankete eklenen iktisatçıların kasım ayı için enflasyon beklentileri, en yüksek yüzde 0,60 ve en düşük ise eksi (-)  yüzde 0,15 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin yılsonu enflasyon beklentisinin ortalaması da yüzde 9,19 olarak hesaplandı. Ankete eklenen ekonomistler içerisinde yılsonu enflasyon beklentisinin en yüksek yüzde 9,50, en düşük yüzde 8,90 bulunduğu görüldü. 

Ekonomistlerin kasım ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 0,26) göre, ekim ayında yüzde 8,96 bulunan yıllık enflasyon yüzde 9,24'e yükselecek.

TÜFE'de ekim ayında bir önceki aya nazaran yüzde 1,90 ve bir önceki senenin tıpkı ayına göre yüzde 8,96 artış gerçekleşmişti.

Kaynak: AA


https://www.malatyaguncel.com/aa-finansin-kasim-ayi-enflasyon-beklenti-anketi-sonuclandi-290238h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.