Kissebükü Adasına otel yapımına tepki


Kissebükü Adasına otel yapımına tepki


MUĞLA (AA) - Bodrum'un Kissebükü bölgesine özel bir şirket tarafından yapılması planlanan ticari alanla ilgili Bodrum'daki sivil toplum kuruluşları açıklama yaptı.

Bodrum'daki bir restoranda düzenlenen toplantıya, Bodrum Mavi Yol Girişimi üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilciler, siyasi parti ilçe başkanları ile çevreciler katıldı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Kissebükü'nün doğal, tarihi ve kültürel açıdan önemli bir yer olduğunu belirterek, "Rant için Mavi Yolculuğun Bodrum’un Gökova’nın bizim kalbimizi de söküp atmak istiyorlar. Bu kötülüğe izin vermeyeceğiz" dedi.

"Ormanların, arkeolojik alanların yaşam alanı olarak tahsis edilmesini kabul etmiyoruz" diyen Demiröz, Kissebükü'nün dünya çapında marka olduğunu, Mavi Yolculuğun ve tüm denizcilerin Gökova’daki en önemli demirleme alanlarından biri olduğuna işaret etti. 

Demiröz, bölgenin deniz turizmi açısından da çok değerli olduğunu anlatarak, şöyle konuştu:

"Bu tür bakir ve doğal koylar Türkiye’de hatta Akdeniz çanağında çok az. Dünya Mirası olan Kissebükü-Adalıyalı bu değerlerin bilincinde olan insanlar için korunması gereken bir cennet köşesidir. 20 yılı aşkın zamandır yasa ve yönetmelikler göz ardı edilerek, keyfe ve siparişlere göre uygulamalar yapılarak, yasalar değiştirilerek,  yetmediğinde yeni yasalar yapılarak çeşitli saldırılarla talan edilmeye çalışılmıştır. Buraya karadan ulaşımın zor olmasına ve buranın değerini bilen Bodrum’luların, denizcilerin, odaların, derneklerin ve partilerin el birliği ile engellemesine borçluyuz."


https://www.malatyaguncel.com/kissebuku-adasina-otel-yapimina-tepki-301550h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.