Ekrem Dumanlı'nın silahlı örgütle suçlanması kabul edilemez


Ekrem Dumanlı'nın silahlı örgütle suçlanması kabul edilemez


Medyayı susturmaya yönelik operasyona başta gazeteciler ve hukukçular olmak üzere aydınlardan sert tepkiler geliyor. Hukukçu kimliğiyle de tanınan gazeteci-yazar Taha Akyol da Zaman Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’nın silahlı bir örgüte üye olduğu iddiasını kabul edilemez buldu.

İşte Akyol’un CNN Türk’te dile getirdiği görüşler:

“Ben savcı olsaydım bu işi şöyle yapardım: Madem Tahşiye yazanlar, yani şerh yazanlar diye bir grup var, madem bu grup üzerine Fethullah Gülen’in telkiniyle bir takım polisler hürriyeti bağlayıcı eylemde bulunmuşlar; ben hakim olsaydım o polisleri çağırır dinlerdim. Arkasından da televizyona ve gazeteye baskın yapmadan, yakalama kararı da çıkarmadan onları ifadeye çağırırdım. Televizyona, gazeteye baskın görüntüsü vermek Avrupa’da da tepki çeker. Burada ben savcı olsaydım silahlı örgüt suçundan dava açmazdım, çünkü Ekrem Dumanlı’nın, Zaman Gazetesi’nin, Cemaat’in silahlı bir örgüt olduğunun söylenmesi mümkün değil.

Fethullah Gülen hakkında bir kırmızı bülten çıkartılacağı söyleniyor. Falanca cinayetin katili olduğu herkes tarafından bilinen ve kendileri o cinayeti ‘biz devrim yapmak için işledik’ diye söyleyen kişiler hakkında bile kırmızı bülten uygulanamadı. İşin içine siyasi tavır girince özellikle Batı dünyasında bu kırmızı bültenlerin siyasi nitelikte olduğu şüphesi doğuyor.

AK Partililer 10 yıl önceki, hatta 4 yıl önceki Batı gazetelerini karıştırsınlar. Türkiye hakkında ne deniyordu, bugün ne deniyor, bütün bunların hepsi New York Times, Washington Post, The Guardian’a bir üst akıl tarafından Türkiye aleyhinde yönlendirilmiş olabilir mi? O gün neler yapmışsınız ve bunlarla övünülmüş. Mesela New York Times gazetesinin ‘Yükselen Yıldız Türkiye’ diye baş makalesi var. Newsweek Dergisi Türkiye’yi kapak yapmış, koskocaman bir Türk bayrağıyla birlikte. Bunu kim yazdırdı o zaman? Dünyaya örnek gösterilen, demokratikleşen, özgürleşen bir ülke olmaktan, bugün kâbus diye nitelenen bir ülke haline geldik. Bunu kim yaptıysa o düzeltecek. Yani iktidar.


https://www.malatyaguncel.com/ekrem-dumanlinin-silahli-orgutle-suclanmasi-kabul-edilemez-301663h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.