Hamzaoğlu'nu takdir ediyorum


Hamzaoğlu'nu takdir ediyorum


Galatasaray'ın efsanevi futbolcusu ve eski teknik direktörü Gheorghe Hagi, sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun muvaffakiyetli olmasını çok çok istediğini söyledi.

Sarı Kırmızı Platform Derneği'nin davetlisi şekilde oğlu Ianis ile İstanbul'a gelen Rumen teknik adam, Etiler'deki bir restoranda dernek üyeleriyle buluştu. Organizasyonda Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Cem Kınay da yer aldı.

Yemek öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Hagi, Romanya'da liglerin bir hafta öncelikle dönem arası tatiline girdiğini belirterek, Galatasaray'ın bu akşamki Mersin İdmanyurdu maçını izleyeceğini ve çok çok özlediği İstanbul'daki anılarını tazelemek istediğini kaydetti.

Sarı-kırmızılı takımın bu sezon gösterdiği performansı değerlendiren Hagi, 'Galatasaray'dan beklentiler her süre büyüktür. Şu anda şampiyonluk mücadelesinde. Avrupa'da daha muvaffakiyetli olabilirdi fakat futbol bu. Hiçbir süre birtakım şeylerden emin olamazsınız.  En iyi dileklerimi sunuyorum ve kendilerine başarılar diliyorum' diye konuştu.

İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli'nin yerine getirilen Hamza Hamzaoğlu'nu çok çok iyi tanıdığını anlatan Gheorghe Hagi, 'Hamza Hamzaoğlu genç bir teknik direktör. Akhisar Belediyespor'da güzel işler yaptı. Aynı sürede Fatih Terim ile ulusal takımlarda bulundu ve Türk futbolunu çok çok iyi biliyor. Kendisine başarılar dilerim. Onu çok çok iyi tanıyorum ve takdir ediyorum' ifadelerini kullandı.

'Galatasaray bizi az kullandı'

Hagi, Galatasaray'ın, UEFA Kupası'nı kaldıran kadrodaki futbolculardan teknik adam şekilde yeterince yararlanamadığını söyledi.

1996-2000 sezonları arasındaki kadroda bulunan futbolcuların çok çok ciddi tecrübeler yakaladığını söyleyen Rumen teknik adam, şöyle konuştu:

'Bana oranla Galatasaray, UEFA Kupası'nı sektör neslin oyuncularını daha da iyi kullanabilirdi. Fakat bunun için güzel bir plan lazım. O zamanki neslin oyuncuları Galatasaray için daha güzel şeyler verebilirdi fakat bizi çok çok az kullandılar. Çünkü başarıya imza atmak çok çok zor ve biz o süre güzel başarılar yakaladık. Güzel bir plan şekilde yaşama geçirilirse Galatasaray için iyi olur. Ama bir plan içerisinde olması lazım. Kısa süreli düşünmek kusur olur. Beni her süre zor durumdayken çağırdılar fakat ciddi bir plan içerisinde yer almak güzel olurdu.'

'Alex, çok çok iri oyuncuydu'

Hagi, devamlı şekilde kendisiyle kıyaslanan Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Brezilyalı Alex de Souza'nın çok çok iri bir futbolcu olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde aktif futbol yaşantısını tamamlayan Alex'in sosyal medyadan kendisine yöneltilen 'Sen mi Hagi mi daha iyi?' şeklindeki soruya 'Hagi' yanıtını verdiğinin hatırlatılması üstüne efsanevi futbolcu, 'Bu takdiri için kendisine çok çok teşekkür ediyorum. Alex de çok çok iri bir oyuncuydu. Türkiye'de çok çok iyi işler yaptı. Türkiye'ye gelen yabancı oyuncular içerisinde yer sektör bir oyuncu. Ama şu anda gözlerim sırf oğluma bakıyor. Kendisi 1. ligde ilk maçına çıktı. Onu yetiştirmek istiyorum' şeklinde konuştu.

Oğlu Ianis'in yetenekli bir futbolcu olduğunu vurgulayan Hagi, 'Şu anda 16 yaşında. Kendi ıslak grubunda Romanya Milli Takımı'nın kaptanlığını yapıyor. Futbola yeteneği var. mühim bir kariyere sahip olacağını düşünüyorum' değerlendirmesinde bulundu.

Hagi, oğlunun bir gün Galatasaray'da oynamasını isteyip istemediğinin sorulmasına ise 'Bana bağlı değil. Bu Galatasaray Kulübü'nün yöneticilerine bağlı. Ama iri bir futbolcu olabilmesi için elimden geleni yapacağım' yanıtını verdi.

'Türkiye Ligi'nde 4 takımın büyüklüğü biliniyor'

Spor Toto Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını değerlendiren Hagi, 'Türkiye Ligi'nde 4 takımın büyüklüğü biliniyor. Her ülkede bulunduğu bunun şeklinde iri takımların bütçeleri en çok çok oyuncuları satın almak için yeterli. Bana oranla Türkiye'deki iri takımlar Avrupa'da muvaffakiyetli olacak kadrolar kurmak zorunda. Eksik bulunan şey Avrupa'da başarıyı yakalayacak bir takım' ifadelerini kullandı.

Hagi, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın performansının sorulmasına ise şöyle cevap verdi:

'Milli takımla ilgili çok çok fazla bilgim yoktur fakat başında Türk futbolunu çok çok iyi bilen bir teknik adam var. 10 sene boyunca performansa ulaşabilecek yeni bir kuşak yetiştirmesi gerekiyor. İlk öncelikle kulüp takımları bu performansa ulaşması lazım. Çünkü ulusal takım kulüplerdeki oyuncuları seçiyor. Öyle olursa Fatih hocanın işi daha kolaylaşır. Bu biçimde olursa çok çok zor.'

Gheorghe Hagi, bir gün Türkiye'de takım çalıştırmayı düşünüp düşünmediğinin sorulması üstüne ise, şu anda kendi takımına odaklandığını anlatarak, yarı yoldan takım devralmayı istemediğini ve güzel bir plan teklifi gelmesi şeklinde müspet cevap verebileceğini söyledi.

Yemekte cemiyet üyelerinin kalp gösterileriyle karşılanan Hagi, önünde UEFA Kupası maketinin bulunduğu sarı-kırmızı pastayı kesti. Rumen teknik adama, üstünde Osmanlı motifleri bulunan lokumluk ile Galatasaray'ın başında 5-1 kazanılan Fenerbahçe derbisinin bileti armağan edildi. 

Muhabir: Emrah Oktay


https://www.malatyaguncel.com/hamzaoglunu-takdir-ediyorum-302594h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.