Malatya'da kaldırıma üç boyutlu resim çizildi


Malatya'da kaldırıma üç boyutlu resim çizildi


MALATYA- Malatya'da, sokak ressamı Sadık İşbilen kaldırıma üç boyutlu resim çizdi.

Yeşilyurt Belediyesi'nin davetlisi olarak şehre gelen İşbilen, Sıtmapınarı'nda kaldırıma üç boyutlu pınar resmi çizdi. Vatandaşın ilgisini çeken üç boyutlu resimde, akrilik ve yağlı boya kullanıldı.

Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, kentteki alt ve üstyapı yatırımlarının tamamlandığını, artık dekoratif süslemelere ve keyifli projelere sıra geldiğini söyledi.

Şehrin kaldırımlarını çeşitli manzara resimleri ile süsleyeceklerini belirten Polat, "Bugün çok farklı bir çalışmaya imza atıyoruz. Değerli ressamımız üç boyutlu resmi tamamlamış oldu. Baharla birlikte Yeşilyurt sokaklarında farklı noktalara üç boyutlu resim uygulamaları yaptıracağız. Bu farklılıkları uygulamamız gerekiyor. Sanatsal olarak bunlar şehrin gelişimine de katkı sağlıyor" dedi.

İşbilen ise çeşitli illerde de benzer çalışmalar yürüttüğünü ancak ilk defa bu kadar büyük üç boyutlu resim çizdiğini ifade etti.

dsc_3608.jpg

Yeşilyurt Belediyesi'nden destek gördüğünü dile getiren İşbilen, "Daha önce gittiğim illerde, belediyelerden destek görmemiştim. Yeşilyurt'taki manzara beni oldukça mutlu etti. Başkan Polat, sanata ve sanatçıya büyük önem veriyor" diye konuştu.


https://www.malatyaguncel.com/malatyada-kaldirima-uc-boyutlu-resim-cizildi-302598h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.