Üniversite öğrencisi Özgecan'ın öldürülmesi


Üniversite öğrencisi Özgecan'ın öldürülmesi


ANKARA (AA) - Mülkiyeliler Birliğinin girişimiyle düzenlenen toplantıda bir araya gelen meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini kınadı, kadına yönelik şiddetin durdurulmasını istedi.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Cebeci Yerleşkesinde, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Çiler Dursun'un başkanlığında yapılan toplantıya, meslek örgütleri, sendikalar, kadın örgütleri ve üniversitelerin kadın araştırma merkezlerinden çok sayıda kadın temsilci katıldı.

Dursun, toplantının açılışında, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin, Türkiye açısından yakıcı sonuçları olduğu belirterek, ''İçimiz yanıyor, herkesin içi yanıyor'' dedi.

Toplantıda, kadının yalnızlaştırılmasının ve şiddete maruz kalmasının nedenlerinin ele alınacağını ve çözüm yollarının konuşulacağını ifade eden Dursun, bu sorunu hep birlikte, erkeklerle dayanışma içinde çözeceklerini söyledi.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Sancar da fakültenin Şeref Salonu'nda ilk kez bu kadar kadını ağırladıklarını belirterek, toplantının verimli geçmesini diledi.

Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı Erdal Eren de kadınların mücadelesinin yükseldiğini ama aynı zamanda kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin arttığı bir dönemin yaşandığını kaydetti. Eren, soruna dokunulmasını istedikleri için toplantıyı düzenlediklerini dile getirdi.

Daha sonra, sivil toplum ve meslek kuruluşlarının temsilcileri, söz alarak birer bildiri sundu, Özgecan Aslan'ın öldürülmesini kınadı, kadına yönelik şiddetin durdurulmasını istedi.

Meslek ve sivil toplum kuruluşları, daha sonra yapılan sunumlar doğrultusunda konuya ilişkin ortak deklarasyon yayınlayacak.

 


https://www.malatyaguncel.com/universite-ogrencisi-ozgecanin-oldurulmesi-317698h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.