Kadına yönelik şiddet


Kadına yönelik şiddet


SİİRT (AA) - Siirt Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Dalı Başkanı ve Osmanlı Tarihi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Abdulnasır Yiner, kadına yönelik şiddete ilişkin, "Bu, kadınlara, kızlarımıza, bacılarımıza yönelik olduğu gibi aynı zamanda ailenin ve toplumun tamamına yöneliktir" dedi.

Yiner, AA muhabirine, toplumunda yaşananların sadece kadına yönelik şiddet olarak algılandığını ileri sürerek, cinayet olaylarının çok yönlü olarak ele alınması gerektiğini söyledi.

"Bu, kadınlara, kızlarımıza, bacılarımıza yönelik olduğu gibi aynı zamanda ailenin ve toplumun tamamına yöneliktir" diyen Yenir, cinayetlerin kaynağına inilmesi gerektiğini dile getirdi.

İslam inancında karıncanın bile bilerek öldürülmesinin yasaklandığını belirten Yiner, "İşte böyle bir inanca sahip bu toplumda bu tür cinayetler işleniyor. Yani insanların bir inanca sahip olması o inancın gerekliklerini yerine getiriyor anlamına gelmiyor" dedi.

Toplumun İslami değerlerden uzaklaşıldığından dolayı bu tür cinayetlerin artığını savunan Yiner, şunları kaydetti:

"Özelikle İslam alimlerinin, sosyologların, ilgili bakanlıkların bir araya gelerek ideolojik yaklaşmadan, gündelik siyasetin etkisinde kalmadan bu olayların kaynağına inip çarelerini aramaları gerekir. Bu cana kıymalar sadece kadına yönelik olmuyor aynı zamanda çocuk istismarı ve benzeri birçok olay yaşanıyor. Bunu genel olarak ele almak gerekir"


https://www.malatyaguncel.com/kadina-yonelik-siddet-321399h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.