Diyarbakır'da silah kaçakçılığı operasyonu


Diyarbakır'da silah kaçakçılığı operasyonu


DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da düzenlenen hava destekli operasyonda biri makineli 2 tabanca ve bir kaleşnikof marka uzun namlulu tüfek ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi, 9 kişi gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, Silvan Cumhuriyet Başsavcılığınca silah ve mühimmat kaçakçılığı yapan 13 kişinin yakalanması amacıyla yürütülen soruşturma kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince silah ve mühimmat kaçakçılığı yapanlara yönelik 6'sı Silvan ilçesinde olmak üzere 13 adrese operasyon yapıldığı bildirildi.

Hava destekli ve zırhlı araçlarla gerçekleştirilen operasyona, polis, komando birlikleri, bomba imha ve olay yeri inceleme timleri, bomba ve mayın arama ve ile iz takip köpeklerinin de katıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yapılan aramada bir kaleşnikof marka uzun namlulu tüfek, biri makineli 2 tabanca, kaleşnikof uzun namlulu tüfeğe ait 3 şarjör, kaleşnikof uzun namlulu tüfeğe ait 171 fişek, 4 tabanca şarjörü, 60 tabanca fişeği, 6 kaleşnikof piyade tüfeği alev gizleyeni ele geçirildi. Olayla ilgili 9 kişi gözaltına alındı. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir."


https://www.malatyaguncel.com/diyarbakirda-silah-kacakciligi-operasyonu-321461h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.