Kütahya'da ambulans dağıtımı töreni


Kütahya'da ambulans dağıtımı töreni


KÜTAHYA (AA) - Sağlık Bakanlığı tarafından, Kütahya'ya gönderilen 8 ambulans için İl Sağlık Müdürlüğü tarafından dağıtım töreni düzenlendi.

Zafer Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, yaklaşık bir yıl önce de valilik hizmet binası önünde ambulans dağıtım töreni düzenlediklerini hatırlattı.

Törenin, Kütahya'nın kendini yenileme, gelecekle ilgili hizmetlerin kalitesini arttırma yönünde atılacak olan adımların gerçekleşmesi bakımından büyük önem taşıdığını ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

"Ben emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, Başta bu ambulansların İlimize kazandırılmasında Sağlık Bakanımız başta olmak üzere tüm Sağlık Bakanlığı çalışanlarımıza, milletvekillerimize ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun diyorum. Bugün 60 acil yardım ambulansı ile il genelinde acil ve olağanüstü durumlarda 112 hizmetleri için hizmet sunmaktayız. Afet hizmetlerinde kullanılmak üzere bir adet 4x4 Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) aracı da il özel idaresince temin edilmiştir.  Son iki yıl içerisinde ilçelerimizin tamamına ambulans verdik."

Konuşmaların ardından, ambulansların anahtarları protokol mensuplarınca Kaymakamlara ve sağlık personellerine teslim edildi.

Törene, AK Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, vali yardımcıları,  kaymakamlar, İl Sağlık Müdür Vekili Erkan Gaygısız, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


https://www.malatyaguncel.com/kutahyada-ambulans-dagitimi-toreni-322132h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.