8 Mart Dünya Kadınlar Günü


8 Mart Dünya Kadınlar Günü


BALIKESİR (AA) - Balıkesir'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında Vali Mustafa Yaman ve eşi Gülseren Yaman'ın öncülüğünde yürüyüş düzenlendi.

Kaya Avni Sağlıkçı Parkı'nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamındaki yürüyüşte pankart ve dövizler açan protokol eşleri, kadınlara yönelik şiddet olaylarına dikkat çekti.

Yürüyüş öncesi açıklamalarda bulunan Gülseren Yaman, kadınların ekonomik ve sosyal yaşamın vazgeçilmez bir parçası olduklarını söyledi.

Kadınların tarihin her sahnesinde önemli görevler aldığını dile getiren Yaman, şunları kaydetti:

"Aile için yorulmadan çalışan kadın, İstiklal Savaşı'nda cephe gerisinin kahramanı olmuştur. Her türlü fedakarlığı gösteren kadınlarımız bu vatan ve millet için canını feda etmeye hazır nesiller yetiştirmiştir. Yeni nesillerin yetişmesinde kadınlarımızın annelik vasfı ile üstlendikleri sorumluluk geleceğimizin inşasında onların ne kadar hayati öne sahip olduklarını göstermektedir. Ülkemizde her alanda başarılı çalışmalar yapan kadınların artması övünç kaynağımızdır. Yaşamı boyunca bir çok güçlüğe katlanan ve büyük sorumluluklar üstlenen kadınların toplumsal yaşama etkin biçimde katılmaları Türkiye Cumhuriyetinin hedefleri arasındadır. Her türlü şiddet ayrımcılık ve istismarın ortadan kalktığı bir dünya hepimizin özlemidir. Bu duygularla sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan ve bunları hiçbir karşılık beklemeden kadınlarımızın bu anlamlı günlerini Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin ve Sayın Başbakanımızın eşi Sare Davutoğlu hanımefendinin selamları ile kutluyor ve mutluluklar diliyorum."


https://www.malatyaguncel.com/8-mart-dunya-kadinlar-gunu-322613h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.