Konyalı iş adamları ve yöneticileri Katar'a gitti


Konyalı iş adamları ve yöneticileri Katar'a gitti


KONYA (AA) - Konyalı iş adamları ve oda yöneticileri Katar'a gitti.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi önderliğinde, Konyalı 42 sanayici ve işadamına şehrin sosyal, kültürel ve ekonomisine katkı sağlamak amacıyla Katar gezisi organize edildi.

MÜSİAD Konya Şubesi Başkanı Lütfi Şimşek, Konya Havaalanı'nda, Türkiye'nin 2023 yılı için 500 milyar dolarlık ihracat hedefi ve Konya'nın ekonomi aktörleri tarafından ortak akılla 15 milyar dolarlık ihracat hedeflerinin başarılı olacağına inandıklarını, bu doğrultuda çalıştıklarını söyledi.

Geziyi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatlarıyla gerçekleştirdiklerini belirten Şimşek, Katarlı iş adamlarına ve Katarlı yetkililere Konya'nın yatırım ortamlarını anlatarak kendilerini kente yatırım yapmaya davet etmeyi ve yeni işbirlikleri sağlamayı planladıklarını dile getirdi.

Şimşek, gezinin Katar - Konya arasında bir ticaret köprüsü olmasını ve Konyalı sanayicilere yeni pazarların açılmasına vesile olmasını temenni ettiklerini bildirdi.

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk de, Katar ile son dönemdeki siyasi yakınlaşmayla ziyaretin, Konya - Katar ticaretinde çok ciddi artışı da beraberinde getireceğine inandıklarını kaydetti.

Konya Sanayi Odası Başkanı (KSO) Kütükcü de, yapacakları iş gezisinin zamanlamasının çok manidar olduğuna dikkati çekti.

"Katar'a düzenlediğimiz bu ortak gezimizin Konya'ya mutlaka açılım sağlayacağına, şu an Körfez ülkeleri içinde siyasi olarak en yakın olduğumuz ülke olan Katar ile ticari münasebetin örtüşmediği rakamların bu seyahat sonrası daha iyi rakamlara taşınmasına vesile olacağına inanıyorum" diyen Kütükcü, bu tür faaliyetlere her zaman destek olduklarını, bundan sonra da destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Heyette, Şimşek, Öztürk, Kütükcü, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman'ın yanı sıra sağlık, endüstriyel gıda, inşaat, otomotiv yedek parçaları, makine, demir-çelik, alüminyum, metal, plastik, müteahhitlik, mobilya, orman ürünleri, elektronik ve hizmet sektörüyle uğraşan 42 sanayici ve iş adamı yer aldı. 

 


https://www.malatyaguncel.com/konyali-is-adamlari-ve-yoneticileri-katara-gitti-322620h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.