8 Mart Dünya Kadınlar Günü


8 Mart Dünya Kadınlar Günü


EDİRNE (AA) - Edirne'de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Osmanlı dönemine ait saray kıyafetlerinin sergilendiği defile düzenlendi.

Edirne Halk Eğitimi Müdürlüğü kursiyerleri tarafından Mimar Sinan Spor Salonu'nda düzenlenen defilede, 32 parça kıyafet yerel mankenler tarafından sergilendi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, defile öncesi yaptığı konuşmada, kadınlara gerektiğinden daha fazla değer verilmesi gerektiğini söyledi.

Kadınlara uygulanan şiddetin biran önce sona ermesi gerektiğini vurgulayan Şahin, şöyle konuştu: 

''Bir an önce bu zihniyeti değiştirmeli. Kadınlara daha çok değer verilecek bu günde içimiz sızıntılı. Çünkü kınanacak ve lanetlenecek çok olaylar oluyor. Biz erkek olarak bu durumlar karşısında çok üzüntülüyüz. Bu zihniyete 'dur' demek istiyor, kadına yapılan şiddeti kınıyoruz.  İnsanların mantalitesi, insanların zihniyeti değişmedikçe bu olaylar devam edecektir. Biz kadınlarla varız, var olmaya devam edeceğiz. Onlara gerektiğinden daha fazla değeri vermemiz gerekiyor.''

Vali Şahin'in eşi Melahat Şahin de her başarılı erkeğin, her bilim adamının, her devlet büyüğünün arkasında bir kadın olduğunu kaydetti.

Daha sonra Şahin, defileye katılan kadınlara çiçek verdi.


https://www.malatyaguncel.com/8-mart-dunya-kadinlar-gunu-322726h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.