Kadınlar Günü'nü 3 bin rakımda kutladılar


Kadınlar Günü'nü 3 bin rakımda kutladılar


HAKKARİ (AA) - Hakkari'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Çungur Dağı'nın zirvesinde kutlandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilciliği ve Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği iş birliğiyle aralarında kadınlarında bulunduğu 19 dağcı, 3 bin rakımlı Çungur Dağı'nın zirvesine tırmandı. 

Gruptakiler, 4 saat süren yolculuğun ardından zirveye ulaşan kadın dağcılara burada çiçek verdi. Dağcılar, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlu Olsun" yazılı pankart açarak, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Naci Ertunç, gazetecilere yaptığı açıklamada, tırmanışı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ertunç, 5 kilometre mesafede olan zirveye zorlu bir tırmanışın ardından ulaşabildiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Zirvede Kadınlar Günü dolayısıyla pankart açtık. Daha sonra değişik bir parkur kullanarak inişe geçtik. Toplamda 10 kilometre yol kat ettik. 2,5 saatte kayak merkezine ulaştık. Doğumdan ölüme kadar bizi topluma kazandıran ve bizi biz yapan emekçi annelerimizi sadece 8 Mart'ta değil her gün hatırlamak ve anmak gerekir. Maalesef dünyada ve yurdumuzda kadına şiddet ve baskı gün geçtikçe artmaktadır. Temennimiz kadınlara yönelik baskıların ve şiddetin bitmesi ve tüm kadınların özgürce ve eşit şartlarda yaşamalarıdır. Bu vesileyle Çungur Dağı'ndan tüm dünya emekçi kadınların gününü kutlar, bu anlamlı yürüyüşe iştirak eden kadın arkadaşlarım ve eşimi kutluyorum."


https://www.malatyaguncel.com/kadinlar-gununu-3-bin-rakimda-kutladilar-323109h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.