Bilecik'te "pestisit" denetimi


Bilecik'te 'pestisit' denetimi


BİLECİK (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce sebze ve meyve ürünlerinde hasat öncesi pestisit denetimlerinin yapıldığı bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, yaptığı açıklamada, bitki koruma ürünlerin kullanımının denetlenmesi ile doğal dengenin korunması, insan sağlığına yönelik oluşabilecek risklerin önlenmesi ve bitkisel üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla hasat öncesi pestisit denetimlerinin yapıldığını kaydetti.

2015 yılı üretim sezonunda kalıntı izleme programı dahilinde marul, kiraz, şeftali, ayva, roka ve tere ürünlerinden hasat öncesi numune alındığını belirten Yıldız, "Denetim esnasında gerekli kolaylığı göstermeyenler hakkında idari para cezası uygulanacaktır. Denetim programı sayesinde, bitkisel ürünlerde hatalı veya tavsiye dışı pestisit kullanımı nedeniyle insan sağlığına yönelik oluşabilecek risklerin önlenmesi amacıyla hasat edilmek üzere olan bitkisel ürünlerin hasat edilmeden önce denetlenmesi sağlanmaktadır" dedi.


https://www.malatyaguncel.com/bilecikte-pestisit-denetimi-323173h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.