İrlanda'nın Ankara Büyükelçisi Ward:


İrlanda'nın Ankara Büyükelçisi Ward:


ÇANAKKALE (AA) - İrlanda'nın Ankara Büyükelçisi Brendan Ward, "Türkiye ve İrlanda'nın tarihleri için Çanakkale'nin özel bir önemi var" dedi.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'ı makamında ziyaret eden Ward, görevine yeni başladığını ve geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güven mektubunu sunduğunu hatırlattı.

Yurt içinde resmi olarak ziyaret ettiği ilk ilin Çanakkale olduğunu belirten Ward, "Türkiye ve İrlanda'nın tarihleri için Çanakkale'nin özel bir önemi var. Aynı zamanda Çanakkale'nin zengin tarihi hakkında birtakım bilgiler edinmek için buraya geldim. Turizm, dinlenme ve sağlık tesisleriyle ilgili bazı bilgiler edinmek istiyorum" dedi.

Ward, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılının birçok ülke için çok önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin, bu özel sene dolayısıyla önemli törenler organize ettiğini anlatan Ward, "İrlanda'nın da bu törenlerde en yüksek seviyede temsil edileceği için mutluyuz. 100 yıl önce iki ülke bir savaşa girişti. Bu ziyaretler, buradaki ortak kültür ve değerlerimizi de görme imkanı sağlayacak" ifadesini kullandı.

Çınar ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı dolayısıyla düzenlenen törenlere İrlanda'nın devlet başkanı düzeyinde katılım sağlayacağını aktardı.

Bu ziyaret ve konaklama için görüşmelerde bulunduklarını anlatan Çınar, "Dolayısıyla 100'üncü yıla hazırız. Üst seviyedeki katılımlardan dolayı da mutluyuz" diye konuştu.

Daha sonra Çınar, "Valilik Şeref Defteri"ni imzalayan Ward'a seramik duvar saati hediye etti.


https://www.malatyaguncel.com/irlandanin-ankara-buyukelcisi-ward-324136h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.