İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü


İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü


BİLECİK (AA) - MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, "Aziz vatanımızın, ay yıldızlı al bayrağımızın ve büyük Türk milletinin tanımı ve ruhu İstiklal Marşımızdır" ifadesinde bulundu.

Şeker, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 12 Mart 1921 tarihinde, Mehmet Akif Ersoy'un milletin ruhunu nakşederek kaleme aldığı ve TBMM'de okunduktan sonra İstiklal Marşı olarak kabul edilen haykırışın, ebediyen var olmasını diledi.

Türk milletinin zor zamanında dirilişine şahitlik eden ve Türk milletinin evladı olarak tarihe notlar düşen Mehmet Akif Ersoy'u rahmet, minnet ve şükranla yad ettiğini belirten Şeker, şöyle devam etti:

"Şairimiz, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' demişti. Bunu söylerken muradı, hiç şüphesiz ruhunun derinliklerinde hissettiği, Batı emperyalizminin 'Haçlı zihniyetiyle' gerçekleştirdiği işgal ve zulme karşı, Türk milletinin milli mücadele ruhu ile kıyam edişi ve sonrasında zafere ulaştığı süreçte, nelerin yaşandığını unutmaması ve yetişen nesillere de unutturulmamasıydı. Aziz vatanımızın, ay yıldızlı al bayrağımızın ve büyük Türk milletinin tanımı ve ruhu İstiklal Marşı'mızdır. Bu ülke aziz şehitlerimizin kanları ve canlarıyla, nice çile ve ıstıraplarla, yokluk ve yoksulluk içinde kuruldu. Bugünlere ulaştı. Herkesin bu bilinçte hareket ederek, milli birlik ve bütünlük içinde, göklerde dalgalanan ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesinde, ezanlarımızın huzuru ile yaşamasını ve değerlerimizin yaşatılmasını diliyorum."

 


https://www.malatyaguncel.com/istiklal-marsinin-kabulu-ve-mehmet-akif-ersoyu-anma-gunu-324363h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.