Mersin'deki otogar tartışmaları


Mersin'deki otogar tartışmaları


MERSİN (AA) - Mersin Şehirlerarası Terminal İşletmesi'nin (MEŞTİ) açılışının ardından eski otogarın yerinde yürütülen çalışmalar sırasında bir iş makinesinin toplu taşıma araçlarının yolcu aldığı durağa zarar vermesi gerginliğe neden oldu. 

Alınan bilgiye göre, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler eski otogarda başlattıkları yıkım çalışmalarına bugün de devam etti. Çalışmalar sırasında bir iş makinesi D-400 karayolunda bulunan toplu taşıma araçlarının yolcu aldığı durağa zarar verdi.

Yeni açılan otogara gitmek istemeyen bazı firma sahipleri ise yolcu aldıkları durağa kasıtlı zarar verildiğini iddia edince gerginlik yaşandı.

Çıkan olaylar sırasında gruptaki bazı kişiler yakınlardaki Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı makine ikmal alanına doğru yönelince gerginlik daha da arttı. 

Olay yerine gelen çevik kuvvet ekiplerinin araya girmesinin ardından tekrar durağın olduğu alana dönen grup, D-400 karayolunu attıkları taşlarla bir süre trafiğe kapattı. Grup polisin uyarısının ardından yolu trafiğe açtı.

Bu arada gerginlik sırasında bayılan bir kişi ise hastaneye kaldırıldı. 

Darp edildiği ileri sürülen iş makinesi sürücüsü de hastanedeki muayenesinden sonra ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

- Olayın geçmişi

Mersin'de 28 Şubat'ta MEŞTİ'nin hizmete girmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Mersin Otogarı'nda yıkım çalışması başlatıldı. 

Bu arada iş yeri kiralarının yüksek olduğunu iddia eden bir grup esnaf ise MEŞTİ'ye taşınmak yerine eski otogar yakınlarında kurdukları çadırlarda taşımacılık hizmetini sürdürdü.

Anlaştıkları minibüsler aracılığıyla Mersin'den aldıkları yolcuları Tarsus Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne (TAŞTİ) götüren firmalar, yolcuları burada şehirlerarası otobüslere transfer etmeye başladı. 


https://www.malatyaguncel.com/mersindeki-otogar-tartismalari-325171h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.