Çalık; Başörtüsü yasağı kadına yönelik bir şiddetti!


Çalık; Başörtüsü yasağı kadına yönelik bir şiddetti!


 Sağlık-Sen kadınların çalışma hayatındaki sorunları ele alan “Kadın Eli, Kadın Emeği’ isimli paneli gerçekleştirdi.

Panele, konuşmacı olarak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Gazi Üniversitesi Tıp Etiği ve Tıp Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nesrin Çobanoğlu, Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, Ankara Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Şenay Özkan ile Yeni Şafak Gazetesi Yazarı, Özlem Albayrak katıldı.

Panelde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle ilk kez konuştuğunu söyleyerek, kadının şiddetle anılır hale gelmesini eleştirdi. Türkiye’de sağlık hizmetlerinde memnuniyetin artmasında önemli bir pay sahibi olan kadın çalışanların görmezden gelinmemesi gerektiğini de belirten Çalık, sağlıktaki kadın temsil oranının yüzde 62 olduğunu hatırlattı. Sağlıkta dönüşümün mimarı olan AK Parti olarak bu temsil oranının yüzde 80’e çıkmasının çok önemli olduğunu aktardı.

Kadınlara karar alma sürecinde fırsat verilmesi halinde, kadınların ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Çalık, kadınların sendikalar başta olmak üzere her alanda da yeterli şekilde temsil edilmesi gerektiğini kaydetti. AK Parti olarak kadın bakan ve kadın belediye başkanı konusunda önemli adımlar attıklarını ifade eden Çalık, toplumun bütün kesimlerine çağrıda bulundu ve kadınların hak ettiği gibi temsil edilmesi gerektiğini ifade etti.

Çalık, daha önce bu kürsüden, başörtüsü yasağının kadına yönelik bir şiddet olduğuna yönelik açıklamada bulunduğunu hatırlatarak, başörtüsü yasağının kaldırılmasıyla başı açık kadınla, başı örtülü kadın arasındaki eşitsizliği de giderdiklerini ifade etti. Kadınla erkeğin fıtratlarının farklı olduğunu söyleyen Çalık, fırsatların eşit olması gerektiğini vurguladı.

Kadına şiddete yönelik birçok düzenleme yaptıklarını belirten Çalık, kadına şiddetin tamamen bitmesi için ailenin güçlenmesi gerektiğini, toplumsal seferberlik ilan edilerek şiddete dur denilmesi gerektiğini dile getirdi.

Değerlere sahip çıkılmayan bir ortam yaşandığını dile getiren Çalık, ayrıca medyanın şiddet haberlerini verirken kullandığı dile de dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

Gazi Üniversitesi Tıp Etiği ve Tıp Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nesrin Çobanoğlu da kadının eğitimden uzak tutulmasının, kadına yönelik başka bir şiddet olduğunu söyledi.

Gazeteci Özlem Albayrak da "Batı kadına eşitlik ve özgürlük vaat etti ama gelinen noktada kadını hem sömürme hem nesneleştirme konusunda geleneğin de neredeyse gerisine düşen bir noktaya geldiğini düşünüyorum" dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş de "Türkiye panik butonlarının Türkiyesi değil sevgi, saygı ve hoşgörü ikliminin solunduğu Türkiye olmalıdır" görüşünü dile getirdi.


https://www.malatyaguncel.com/calik-basortusu-yasagi-kadina-yonelik-bir-siddetti-325299h.htm

Bu haber Malatya Güncel Haberler - En Son Dakika ve Yerel Gelişmeler | MalatyaGuncel.com sitesinden yazdırılmıştır.