Suluova'da 8 köy okulunun elektrik tesisatı yenilendi


Suluova'da 8 köy okulunun elektrik tesisatı yenilendi


AMASYA (AA) - Suluova İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Davu, Elektrik Tesisatı Onarım Projesi (ETOP) ile 8 köy okulunun elektrik tesisatlarının bakım ve onarımlarının yapıldığını söyledi.

Davu, köy okullarına ait binaların eski yapı olması nedeniyle elektrik tesisatlarının çok eski olduğunu, çocukların küçük ve çok hareketli olmaları nedeniyle açıktan geçen kablo ve prizlerin tehlike arz ettiğini belirtti.

"Köy okullarımızın bütçelerinin yetersiz olması sebebiyle giderilemeyen ve bakım - onarıma ihtiyaç duyulan bu eksiklikler yapılan elektrik fenni muayenesi ile tespit edilmiştir" diyen Davu, bu amaç doğrultusunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ETOP'u hazırladıklarını ifade etti.

Davu, "Projemiz kapsamında 8 köy okulumuzdaki elektrik tesisatlarının bakım ve onarımı için Şehit Erkan Ayas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Öğretmeni Nadir Taymaz başkanlığında, aynı okuldan beş öğrenci ve Bolat İlkokulu Hizmetlisi elektrik ustası Rıfat Kaya’dan oluşan bir ekiple  Eraslan Şehit Fatih Mehmet Keleş  İlkokulu ve Ortaokulu, Armutlu İlkokulu,  Akören İlkokulu, Bayırlı İlkokulu, Deveci Şehit Recep İnce İlkokulu, Cürlü İlkokulu, Kerimoğlu Şehit Osman Şeker  İlkokulu  ve  Salucu İlkokulları olmak üzere 8 köy ilkokulumuzun elektrik tesisatlarının bakım ve onarım işi ETOP kapsamında yapılmıştır" diye konuştu.    

Projenin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından finanse edildiğini kaydeden Davu, "Köy okullarımızda görev yapan öğretmenlerimize ve burada öğrenim gören öğrencilerimize daha güvenli bir eğitim alanı sağladık. Ayrıca ilçemiz Şehit Erkan Ayas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi elektrik bölümü öğrencilerine bilgi, beceri ve kabiliyetlerini geliştirme imkanı sunulmuştur" ifadesinde bulundu.


https://www.malatyaguncel.com/suluovada-8-koy-okulunun-elektrik-tesisati-yenilendi-327802h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.