Dokuma'ya Modern Sanatlar Müzesi


Dokuma'ya Modern Sanatlar Müzesi


ANTALYA (AA) - Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Pamuklu Dokuma Sanayi Fabrikasının şehrin dinamiklerinin hazırlayacağı fikir projesi kapsamında restore edileceğini ve kent yaşamına kazandırılacağını bildirdi.

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneğinden (ANSİAD) yapılan açıklamaya göre, ANSİAD üyeleriyle kahvaltıda bir araya gelen Tütüncü, Antalya kent hafızasında önemli bir yeri olan ve kentin ilk sanayi kuruluşu olan Pamuklu Dokuma Sanayi Fabrikasının aslına uygun şekilde restore edileceğini vurguladı.

Fabrika alanı içerisine bir de Dokuma Modern Sanatlar Müzesi planladıklarını anlatan Tütüncü, "22 bin metrekare kapalı alan var. Orayı Antalya'nın dinamiklerine uygun olarak şehrin vizyon projesi haline getireceğiz. Yapacağımız her çalışmada belirleyici güç şehrin dinamikleri olacak" dedi.

İlçede 2B ile ilgili revizyon planlarını çalıştıklarını da ifade eden Tütüncü, Kepez için çok modern bir planlama yaptıklarını bildirdi.

Tütüncü, "Şehrin dinamikleri olarak gecekondu zihniyetinin değişiminin üstünde durmalıyız. Şehrin geleceğini kaçırıyoruz. Güzel bir şehir bırakamıyoruz. Şehre ihanet ediyormuşuz gibi geliyor. Şark kurnazlığıyla hep birlikte mücadele etmeli, şehrin geleceğini birlikte inşa etmeliyiz" diye konuştu.

 


https://www.malatyaguncel.com/dokumaya-modern-sanatlar-muzesi-328323h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.