18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü


18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü


ANTALYA (AA)  - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, Çanakkale kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le birlikte bütün şehit ve gazileri saygı ve minnetle andıklarını belirten Türel, yurdun her köşesinden giderek Çanakkale'de, Sarıkamış'ta toprağı kanlarıyla sulamış kahramanların, büyük bir destan, güzel bir vatan ve şanlı bir bayrak miras bıraktıklarını bildirdi.

Antalya'nın, şehitlerinin anısına her zaman onurla sahip çıktığını kaydeden Türel, mesajına şöyle devam etti:

"Çanakkale'de dev Türk Bayrağı direği 2008 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak tarafımızdan dikilmiş ve bayrağımız törenle göndere çekilmiştir. Kurtuluş Savaşı'nda Kaş ilçemizde işgalci uçak gemisini batırarak tarihe geçen kahramanımız Yüzbaşı Muhsin Ertuğrul anıtı 2007 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak tarafımızca yapılmış, ayrıca şehitler anıtımız restore edilerek bugünkü haline getirilmiştir. Her yıl yüzlerce Antalyalı'nın Büyükşehir Belediyesi organizasyonuyla Çanakkale törenlerine katılması da bize büyük bir gurur ve mutluluk vermektedir.

Bu gururla, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılında, Antalya olarak şehit ve gazilerimize sesleniyoruz, bir hilal uğruna toprağa düşmüş, kanıyla toprağımızı sulamış büyük kahramanlar, 100 yıl sonra büyük Türk milletinin kalbinde yaşamaya devam ediyorsunuz. Hatıranız sonsuza dek yaşayacak,  bizlere emanet ettiğiniz bayrak asla yere düşmeyecektir."

 


https://www.malatyaguncel.com/18-mart-canakkale-zaferi-ve-sehitler-gunu-328405h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.