18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü


18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü


SİİRT (AA) - Eğitim-Bir-Sen Siirt Şube Başkanı Murat Şeker, "Çanakkale, bir ulusun imanıyla kazandığı, irfanıyla aydınlattığı zaferin adıdır" dedi.

Şeker, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferi'nin özgürlük ve bağımsızlığa giden yolda önemli bir kilometre taşı olduğunu söyledi.

Çanakkale'de oluşan milli bilincin Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında önemli bir rolü üstlendiğini belirten Şeker, "Çanakkale Zaferi, milletimizin bağımsızlık karakterini, istikbali için istiklal aşkını tarihin gergefine nakış nakış işlediği, inanç kardeşliğinin gölgesinde makamların en yüce mertebesine eriştiği, eli kınalı kuzuların kucak kucağa toprağın bağrından arşı alaya yükseldiği tarih yaprağımızın adıdır" dedi.

Çanakkale savaşlarının tarihin gördüğü en kanlı savaşlardan biri olduğunu ifade eden Şeker, şunları kaydetti:

"Çanakkale, bir ulusun imanıyla kazandığı, irfanıyla aydınlattığı zaferin adıdır. Karadan ve denizden Çanakkale'yi geçmek isteyen ulusların her türlü silahına, son teknoloji teçhizat ve levazımata sahip düşman orduları karşısında karnı aç, ayağı yalın, ama göğsü iman dolu bir ordunun zaferidir. O iman, genç bedenleri gök ekini biçer gibi biçen düşman ateşi karşısında bir lahza düşünmeden hücuma kaldırmış, o iman, düğüne gider gibi ölüme, şehadete koşan insanlar inşa etmiştir"


https://www.malatyaguncel.com/18-mart-canakkale-zaferi-ve-sehitler-gunu-328594h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.