Balıkesir'de telefonla dolandırıcılık girişimi


Balıkesir'de telefonla dolandırıcılık girişimi


BALIKESİR (AA) - Dursunbey ilçesi Şenköy Mahallesi Muhtarı Selami Aktaş, kendisini telefonla arayıp polis olduğunu söyleyen zanlıya para göndermeye çalıştığı sırada başka bir muhtarın dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu.

Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah kahvaltısını yaparken bir telefon geldiğini ve kendisinden Ali Genç adına üzerindeki paraları PTT'ye yatırmasını istediklerini belirtti.

Telefonu kapattıktan para yatırmak için PTT şubesine gittiğini dile getiren Aktaş, şöyle devam etti:

"Bana kendisini Polis Hasan olarak tanıttı ve 'Kredi kartından dolandırıcılar para çekmiş. Kimlik fotokopini en son kime verdin?' diye sordu. Savcılıktan izin çıkartmaya çalıştıklarını, derhal Dursunbey'e gidip PTT önünde aracın içinde beklememi söyledi. Aracımın plakasını ve rengini biliyorlardı. PTT önüne geldiğimde eşimle telefonda görüştürdüler. 'Biz senin evine geldik. Eşine 5 bin lira bıraktık. Sen de kimseye çaktırmadan PTT şubesine girerek Ali Genç adına üzerinde 50 lira kalacak şekilde bütün paranı yatır' dediler ve eşime telefonu verdiler. Eşime sordum, '5 bin lira bıraktılar mı?' diye, o da 'Evet bıraktılar. Bana bir şey yapmadılar' dedi. Meğerse ona bu şekilde konuşmasını istemişler.

Arıklar Mahallesi Muhtarı Bilal Kafadar'ı da dolandırıcılar aramış, o kanmamış. Yolda arabamla hızlı gittiğimi görünce jandarmayı arayarak 'Şenköy Mahallesi Muhtarı hızla beni solladı. Onu da dolandırıcılar aradı mutlaka, onu bulun dolandırılmasın' demesiyle jandarma, polisle irtibata geçmiş. Polis ekipleri, beni PTT'de para yatırmak üzereyken durdurdu. 'Sen nereye para yatırıyorsun?' dediler. Ben de 'Beni polisler aradı, dolandırıcılar benim kredi kartımı kullanmışlar, o yüzden para gönderiyorum' dedim. Polis memuru, PTT memuruna işlemi yapmamasını söyledi. Benimle konuşurken bir jandarma komutanı geldi. İkisi de bana 'dolandırılıyorsun' deyince kendime geldim."

Daha sonra evini arayıp tekrar eşiyle konuştuğunu aktaran Aktaş, "Eşim de evde kimse olmadığını ve 5 bin lira bırakan da olmadığını söyleyince dolandırılmak istendiğimi anladım. Kimse bunlara inanmasın. Polis veya jandarma güçleri telefonla kimseden para istemez. Bu dolandırıcılar insanı panikletip o şekilde kanmalarını sağlıyorlar" diye konuştu.


https://www.malatyaguncel.com/balikesirde-telefonla-dolandiricilik-girisimi-329336h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.