Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, Varsak sakinleriyle bir araya geldi


Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, Varsak sakinleriyle bir araya geldi


ANTALYA (AA) - Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Varsak'taki Zeytinlik Mahallesi'ni ziyaret ederek, mahalle sakinleri ve esnafla bir araya geldi.

Burada konuşan Tütüncü, belediye başkanlığı döneminde Varsak'a eşi benzeri görülmemiş bir hizmet geldiğini, yol, park ve birçok tesis yaptıklarını, imar planlarındaki uyuşmazlıkları giderme konusunda önemli adımlar attıklarını kaydetti.

Varsak bölgesinde bulunan Lyrboton Kome Antik Kenti'ni Antalya'ya kazandırmak ve tarih turizmini canlandırmak için uğraş verdiklerini belirten Tütüncü, "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'dan bitki temizliği için eylem planıyla ilgili gerekli izinleri aldık. Şimdi bitki temizliği başlıyor. Antalya'nın ilk ve tek Antik Kent Parkı'nı Varsak'a kazandırıyoruz" dedi.

Varsak'ta talep edilen mezarlık problemini çözdüklerini ve sadece Devlet Su İşleri'nden (DSİ) su yatağıyla ilgili iznin kaldığını ifade eden Tütüncü, Varsak'a güzel bir mezarlık kazandıracaklarını da söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin raylı sistem etabının, Varsak-Otogar arasında olacağını kaydeden Tütüncü, "Raylı sistem Varsak'tan başlayıp Sakarya Bulvarı'ndan devam edip otogara kadar gidecek. Buradan Meydan'a ulaşıp, Aksu'daki EXPO alanına kadar gidebilecek" diye konuştu.

Acil vakalara daha sağlıklı ve erken ulaşılması için bölgeye 112 istasyonu kurulacağını bildiren Hakan Tütüncü, şöyle konuştu:

"Yapılanları ve yapılacakları sırayla saymak kolay. Ama bu hizmetleri getirmek, bölgeye kazandırmak çok güç. Varsak'a bir 112 istasyonu kazandırıyoruz. Buradan onun sözünü veriyorum. En kısa sürede istasyonun hizmete gireceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Varsak, sağlık hizmetlerindeki personel ve fiziki donanım açısından çok şanslı."


https://www.malatyaguncel.com/kepez-belediye-baskani-tutuncu-varsak-sakinleriyle-bir-araya-geldi-332789h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.